Ανάπτυξη και δομικές αλλαγές είναι αυτό χρειάζεται η χώρα για να βγει από την βαθιά ύφεση σύμφωνα με τον Θοδωρή Μιχαλόπουλο, υποψήφιο Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθηνών.

Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Ζούμε με την ψευδαίσθηση ότι η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα θα μπορεί εσαεί να χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ ή τους επενδυτικούς νόμους.

Μέσα στην προηγούμενη διετία, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων περικόπηκε, οι αποπληρωμές επενδυτικών σχεδίων είναι αμφίβολες και το ΕΣΠΑ κατευθύνεται στην παροχή κεφαλαίων κίνησης. Όσο η ύφεση βαθαίνει, χρειάζονται δομικές αλλαγές και όχι απλά να δίνουμε παράταση στα λουκέτα.

Η Β΄Αθηνών συγκεντρώνει το πάνω από το μισό ΑΕΠ της Ελλάδας. Η καρδιά της ελληνικής οικονομίας είναι εδώ. Εδώ ζούμε την ύφεση, τα λουκέτα, την ανεργία, τη φτώχεια, την έλλειψη ρευστότητας, την αναξιοπιστία στις συναλλαγές. Κάθε μέρα είναι μια μάχη επιβίωσης για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους.

Εδώ που φτάσαμε, ας πούμε την αλήθεια. Αναπτυξιακή στρατηγική σημαίνει νέος ρόλος για το κράτος, την αγορά, τις τράπεζες. Σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα όσοι εισάγουν δεν μπορούν να επιβιώσουν. Όσοι δεν επενδύουν στις εξαγωγές και στα εμπορεύσιμα αγαθά και υπηρεσίες, δεν έχουν μέλλον.

Όσοι έμαθαν να επιβιώνουν χάρη στη φοροδιαφυγή και στις επιδοτήσεις, θα τα βρουν δύσκολα. Επιστροφή στην ανάπτυξη σημαίνει παραγωγή, αγροτικά προϊόντα, νέες τεχνολογίες, φιλοξενία, υπηρεσίες στο διαδίκτυο και φυσικά ένα κράτος με νέες τεχνολογίες που δεν θα γίνεται εμπόδιο και θα δίνει φοροαπαλλαγές και κεφάλαια για επιχειρήσεις που επενδύουν και δημιουργούν θέσεις εργασίας.

Όλα αυτά δεν θα ήμαστε σε θέση να τα συζητάμε αν δεν υπήρχε η ιστορική συμφωνία για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν έχουμε άπλετο χρόνο μπροστά μας και πρέπει γρήγορα και μεθοδικά να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, να ανοίξουμε την οικονομία μας με όσα θετικά προβλέπει η δανειακή σύμβαση και να μην περιμένουμε σχέδια Μάρσαλ και άλλα φαραωνικά όνειρα».