Χαρακτηρίζοντας την ΠΟΣΠΕΡΤ ως «κρατικοδίαιτη» και «ελεγχόμενη από το ΠΑΣΟΚ» ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, προέβη σε μια σκληρή δήλωση με αφορμή την ανακοίνωση της απεργίας που εξαγγέλθηκε για μέσα στο Σαββατοκύριακο.

«Πρόκειται για πρωτόγνωρο γεγονός, που δείχνει ξεκάθαρα το στόχο των εμπνευστών της.

Στόχος είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς. Είναι η μη προβολή της πρότασης του Αντώνη Σαμαρά και της Ν.Δ. για την οικονομία, για το πώς θα αρχίσει να βγαίνει η χώρα από την κρίση, που θα παρουσιαστεί στο Ζάππειο, την Κυριακή, στις 11:30.

Άλλωστε, απεργία η ίδια ΠΑΣΟΚική συντεχνία είχε επιχειρήσει και στην εκδήλωση για το Ζάππειο 2. Αλλά τότε, δεν τους πέρασε.

Πρόκειται για αντιδημοκρατική πρακτική και απόπειρα φίμωσης σε μια κρίσιμη στιγμή της προεκλογικής περιόδου.
Στερούν από τον ελληνικό λαό το δικαίωμα ενημέρωσης, για το μεγάλο ζήτημα της οικονομίας.

Πλήττουν την ίδια τη Δημοκρατία» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε 14ωρη στάση εργασίας, από τις 16.00 το απόγευμα του Σαββάτου 21 Απριλίου έως τις 06.00 το πρωί της Κυριακής 22 Απριλίου, και 24ωρη απεργία, από τις 06.00 το πρωί της Κυριακής 22 Απριλίου έως τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας 23 του μηνός.

Σε σχετική ανακοίνωσή της τονίζονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Παρά τις υποσχέσεις και τις δημόσιες δεσμεύσεις της πολιτείας και της διοίκησης, ότι άμεσα θα επιλύσουν το πρόβλημα υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το πρόβλημα της αναπροσαρμογής της εκτός έδρας αποζημίωσης, το πρόβλημα του περιορισμού των εξαιρέσιμων στο 10% της μισθολογικής δαπάνης, το πρόβλημα της άμεσης πρόσληψης των συναδέλφων ΣΟΧ και άλλα πολλά που έχουν καταγραφεί σε εξώδικα, επιστολές και ανακοινώσεις, τα προβλήματα παραμένουν άλυτα, με αποτέλεσμα να απαξιώνεται και να υποβαθμίζεται το παραγόμενο έργο της ΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ζητάμε το αυτονόητο, να μπορούμε να εργαζόμαστε, να έχουμε αξιοπρέπεια και να παράγουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος της δημόσιας τηλεόρασης. Παρά τη μεγάλη υπομονή μας, την επαγγελματικότητά μας και τη διάθεση που έχουμε δείξει, ούτως ώστε να κρατάμε τη δημόσια τηλεόραση σε ένα επίπεδο, δεν βρίσκουμε αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια».