«Όλα αυτά που έχουν γραφτεί στο Ιnternet για τους ρόλους που έχω απορρίψει είναι σκέτες μ… Μπορεί να έχω κακή μνήμη αλλά νομίζω ότι θα θυμόμουν αν ο Στίβεν Σπίλμπεργκ με είχε καλέσει για τον Ιντιάνα Τζόουνς». Δεν διστάζει να κάνει χιούμορ για τη φημολογία περί των ρόλων που του προτάθηκαν και δήθεν απέρριψε, σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στο «Βήμα της Κυριακής».

Αυτό που είχε όντως προσπαθήσει να διαπραγματευθεί, όπως εκμυστηρεύεται στην εφημερίδα, ήταν η συμμετοχή του στον «Τελευταίο πειρασμό», τη μεταφορά στον κινηματογράφο του μυθιστορήματος του Καζαντζάκη από τον Μάρτιν Σκορσέζε. Μάλιστα, ο Μπρίτζες είχε γράψει προσωπικά ένα γράμμα στον Σκορσέζε, ζητώντας του να σκεφτεί στα σοβαρά την επιθυμία του να υποδυθεί τον Ιούδα.

«Ο Ιούδας του Τελευταίου Πειρασμού ήταν ένας ρόλος για τον οποίο είχα δώσει μάχη να υποδυθώ, έχοντας λατρέψει το βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη», δήλωσε ο Μπρίτζες.«Ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που έγραψα σε σκηνοθέτη, ζητώντας του να με συμπεριλάβει στο καστ μιας ταινίας. Και το έκανα γιατί είχα λατρέψει το βιβλίο».