Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος ανακοίνωσε την έκτακτη ενίσχυση με δύο εκατ. ευρώ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης από το Υπουργείο και 400.000 ευρώ από τον ΟΠΑΠ.

«Η φετινή διοργάνωση είχε πλούτο ταινιών και μεγάλο αριθμό επισκεπτών – μεγαλύτερο κι από πέρσι παρά τα οικονομικά προβλήματα. Τελικά ίσως με λιγότερα χρήματα μπορούμε να παράγουμε ευπρεπή καλλιτεχνικά αποτελέσματα χωρίς να πέφτει η ποιότητα – κι αυτό αφορά όχι μόνο το φεστιβάλ αλλά το σύνολο των καλλιτεχνικών φορέων» δήλωσε ο Π. Γερουλάνος, ο οποίος παρέστη στην τελετή λήξης του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Ακόμα αναφέρθηκε στα υπέρογκα έξοδα των προηγούμενων διοργανώσεων σημειώνοντας ότι «δεν είναι δυνατό τα χρήματα να δίνονται σε σουίτες για τη φιλοξενία ορισμένων και να μην έχουμε στη συνέχεια να τα χορηγήσουμε για την προώθηση ελληνικών παραγωγών στο εξωτερικό και στο εσωτερικό».

Τέλος ο Π. Γερουλάνος τόνισε ότι «η Θεσσαλονίκη είναι ο φυσικός χώρος του κινηματογράφου» και δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του Φεστιβάλ από τη συμπρωτεύουσα.