Ιδιαίτερα χαρούμενος, που οι συναυλίες, τις οποίες ήρθε στην Ελλάδα για να διευθύνει, θα γίνουν για την υποστήριξη της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διάσημος μαέστρος Μαρτσέλλο Ρότα, σε συνέντευξη Τύπου, που οργανώθηκε στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Το περιεχόμενο των δύο συναυλιών, που θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης (Πρώην Φίλων της Μουσικής), μεθαύριο, Κυριακή, θα είναι συνθέσεις του θείου τού μαέστρου, Νίνο Ρότα, για τον κινηματογράφο.

Μιλώντας για το έργο του Κέντρου Έγκαιρης Διάγνωσης και Αποθεραπείας, ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος, ανέφερε πόσο πολύτιμη είναι η βοήθεια και η υποστήριξη όλων. Το Κέντρο Έγκαιρης Διάγνωσης και Αποθεραπείας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας εγκαινιάσθηκε τον Μάιο του 2009 στη θέση Προσήλιο στην Παιανία Αττικής. Το κέντρο στεγάζεται σε κτήριο 2000 τ.μ. και παρέχει συστηματική δωρεάν ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα σε ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο.

Οι τιμές εισιτηρίων είναι, στη διακεκριμένη ζώνη 60€, στην Α’ Ζώνη 45€, στη Β’ Ζώνη 35€, στη Γ’ Ζώνη: 25€ και το φοιτητικό 15€.