Το Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ είναι το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο μετά τη Βίβλο. Η πρώτη του έκδοση έγινε το 1947. Από τότε μεταφράστηκε σε παραπάνω από 67 γλώσσες και έχει πουλήσει περισσότερα από 31 εκατομμύρια αντίτυπα.

Ένα έργο-ντοκουμέντο, μια καταγραφή του απάνθρωπου φυλετικού κατατρεγμού. Το έργο βασίζεται στο πασίγνωστο ημερολόγιο της έφηβης Γερμανοεβραίας στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Η Άννα είχε μια όμορφη παιδική ηλικία μέχρι που τα ναζιστικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Ολλανδία. Η οικογένεια Φρανκ κρύφτηκε στη σοφίτα ενός σπιτιού για δύο ολόκληρα χρόνια. Σε αυτή τη σοφίτα, η Άννα Φρανκ καταγράφει στο ημερολόγιό της τις σκέψεις της για την αγάπη, τη ζωή, την ευτυχία… Μέσα από τα μάτια και τα λόγια της, η ιστορία του διωγμού και της αυτοεξορίας της οικογένειάς της ζωντανεύει.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Δημήτρης Μοθωναίος & Βάσια Παναγοπούλου
Σκηνοθεσία: Ρέινα Εσκενάζυ
Σκηνικά: Μυρτώ Αναστασοπούλου
Κοστούμια: Κατερίνα Τσακότα
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Μουσική επιμέλεια: Σταμάτης Γιατράκος


Παίζουν οι ηθοποιοί
: Στέφανος Κυριακίδης, Αφροδίτη Γρηγοριάδου, Βάνα Ραμπότα, Αποστόλης Τότσικας, Κώστας Φαλελάκης, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Μέλπω Κωστή, Ισιδώρα Δωροπούλου και στο ρόλο της Άννας Φρανκ η Έφη Γούση.

Θέατρο Ανεσις – Ανδρέας Βουτσινάς, Κηφισίας 14, Αθήνα * Τηλέφωνα: 2107488881 και 2107488882.Από 16 Δεκεμβρίου 2010.