Απόψε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό, η Oρχήστρα Νέων της Παλαιστίνης θα χαρίσει μία μαγική βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Νέοι από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, την αποκλεισμένη Λωρίδας της Γάζας, και παιδιά Παλαιστινίων που ζουν στη Διασπορά μακριά από την πατρίδα τους, σε χώρες όπως Ιορδανία, Συρία, Λίβανο, Αίγυπτο, Ευρώπη και Αμερική ενώνουν την αγάπη τους για τη μουσική, την ειρήνη, την ανεξαρτησία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον πολιτισμό και παρουσιάζουν συμφωνική συναυλία σε έργα Δυτικών και Παλαιστινίων συνθετών.

Υπό την μπαγκέτα της βραβευμένης Βρετανίδας μαέστρου Sian Edwards η ορχήστρα θα ερμηνεύσει το έργο Η Έκπληξη του Haydn, αποσπάσματα από το έργο του Gershwin Porgy & Bess, και τρία έργα που έχουν γραφτεί κατά παραγγελία για την συναυλία των Αθηνών, τα οποία συνέθεσαν οι Παλαιστίνιοι συνθέτες Ahmad Al Khatib, Issa Boulos και John Bisharat. Τέλος το πρόγραμμα θα συμπεριλάβει έργο έκπληξη Έλληνα συνθέτη.

Η Ορχήστρα Νέων Παλαιστίνης ιδρύθηκε το 2004 και αποτελείται από πενήντα πέντε Παλαιστίνιους μουσικούς από 14 έως 26 ετών. Έχει δώσει συναυλίες στην Ιορδανία, τη Συρία, το Μπαχρέϊν, τον Λίβανο, την Γερμανία.

Η Συναυλία πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Αίθουσα “Χρήστος Λαμπράκης” (Φίλων της Μουσικής), με τη χορηγία της εταιρείας CCC (Consolidated Contractors Company που έχει έδρα στην Αθήνα) σε συνεργασία με την Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Παλαιστίνης στην Ελλάδα.