Δίνει σπάνια συνεντεύξεις. Όταν όμως το κάνει δεν μασάει τα λόγια του. Ο Δημήτρης Μητροπάνος μίλησε στο 1ο φύλλο της εφημερίδας Capriccio για την οριστική απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους αλλά και για την συνεργασία του με την Πέγκυ Ζήνα.

– Η δουλειά σας είναι συνδεδεμένη και με το τσιγάρο και όλοι γνωρίζουμε πως η καθολική απαγόρευση καπνίσματος σε χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας μοιραία έδιωξε τον κόσμο από αυτούς τους χώρους.

«Εγώ, στο αποφασίζουμε και διατάζουμε είμαι πάντα αντίθετος. Το τι είπε η Ε.Ε. το έχω χ…νο. Δε με αφορά η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είδα τα χάλια της. Αν θέλουν να με κάνουν να μην καπνίζω, εγώ θα καπνίζω. Συμφωνώ μόνο το κάπνισμα να απαγορευτεί σε νοσοκομεία και σχολεία».

– Αυτό το μέτρο κατά γενική ομολογία φέρνει τα μαγαζιά σε μια κατάσταση να πέφτουν έξω.

«Δε θα πέσουν έξω τα μαγαζιά, θα κλείσουν… Αν αύριο δουν μια έξαρση στο συκώτι εξαιτίας του αλκοόλ τότε θα απαγορεύσουν το ποτό; Δεν κατάλαβα. Θέλουν την απαγόρευση; Να μην κόψουν το τσιγάρο αλλά να απαγορεύσουν την παρασκευή του. Δεν τολμούν όμως γιατί υπάρχουν οι εταιρείες. Αυτό που αναπνέουμε έξω είναι το τσιγάρο; Επειδή οι Αμερικανοί είπαν “στοπ” στο τσιγάρο θα πρέπει να το κάνουμε κι εμείς;».

– Για δεύτερη συνεχή χρονιά θα συνεργαστείτε με την Πέγκυ Ζήνα όχι μόνο στην πίστα αλλά και δισκογραφικά με το ντουέτο «Δεν γλιτώνω».

«Η Πέγκυ είναι μια εξαιρετική τραγουδίστρια κι έχει τις δυνατότητες να κάνει τεράστια καριέρα. Δεν την ήξερα πριν από την συνεργασία μας. Στην πορεία όμως ανακάλυψα ένα σπουδαίο κορίτσι με την οποία έχουμε και τον ίδιο τρόπο σκέψης όσον αφορά τις κινήσεις μας στα καλλιτεχνικά. Μου θυμίζει τα νιάτα μου. Έχει μαγκιά και τσαμπουκά που μου αρέσει πάρα πολύ. Ανεβαίνει στην πίστα και είναι λες και βλέπεις μια γυναίκα δύο μέτρα. Άκουσα τη νέα της δισκογραφική δουλειά και το ευχαριστήθηκα τόσο πολύ σαν να είναι η κόρη μου. Έμεινα έκπληκτος από τις επιλογές της. Ειλικρινά το ευχαριστιέμαι που τραγουδάμε μαζί!».

– Θεωρείτε πως είναι η διάδοχος της Βίκυς Μοσχολιού;


«Ο καθένας έχει την δική του καριέρα όπως η Βίκυ Μοσχολιού, η Χαρούλα Αλεξίου, η Μαρινέλα. Αξίζει στην Πέγκυ να κάνει τεράστια καριέρα, η φωνή της έχει δική της χροιά».

Πηγή: Εφημερίδα CAPRICCIO