Με κοινό γνώρισμα τη  μνήμη πέντε συγγραφείς και ισάριθμοι σκηνοθέτες συναντιούνται στη σπονδυλωτή παράσταση «Έξοδος» που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου.

Οι γνωστοί συγγραφείς Δημήτρης Γκενεράλης, Βαγγέλης Ραπτόπουλος, Σάκης Σερέφας, Αλέξης Σταμάτης και Μισέλ Φάις πήραν μέρος σε αυτό το δυναμικό θεατρικό παιχνίδι που φέρει τη σκηνοθετική σφραγίδα νέων δημιουργών (Γιολάντα Μαρκοπούλου, Λίλλυ Μελεμέ, Δημήτρης Μπίτος, Ελένη Μποζά, Άρης Τρουπάκης).

Οι συγγραφείς μας συστήνουν στους ήρωές τους που έρχονται αντιμέτωποι όχι μόνο με τα αναπάντεχα του ανθρώπινου βίου αλλά κυρίως τον εαυτό τους. Στο έργο «Ερινύα με τανάλια» του Σάκη Σερέφα τα φαντάσματα του παρελθόντος ζωντανεύουν σε ένα οδοντιατρείο. Στα «Μυρμήγκια» του Βαγγέλη Ραπτόπουλου ένα σκληρό παιδικό παιχνίδι από το χθες μας οδηγεί στα καλά κρυμμένα μυστικά του σήμερα.

Το μονόπρακτο του Μισέλ Φάις «Μετά τις τελευταίες μας λέξεις» διαδραματίζεται στην τηλεοπτική αρένα όπου οδηγείται ένα μεσοαστικό ζευγάρι. Ο ήρωας του έργου «Κυριακή πρωί» του Δημήτρη Γκενεράλη κάνει τον προσωπικό απολογισμό του. Στον «Θάλαμο» του Αλέξη Σταμάτη μία οδηγός αναλαμβάνει την κάθοδο ενός ζευγαριού στον άλλο κόσμο.

Οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τους συγγραφείς των κειμένων, καθώς έχει προγραμματιστεί μια σειρά συναντήσεων, μετά την ολοκλήρωση της παράστασης: Στις 18/2 θα μιλήσουν με τον Βαγγέλη Ραπτόπουλο, στις 20/2 με τον Σάκη Σερέφα, στις 25/2 με τον Δημήτρη Γκενεράλη και στις 4/3 με τον Αλέξη Σταμάτη.

Παίζουν οι ηθοποιοί:Μαρία Αιγινίτου, Ειρήνη Δράκου, Δέσποινα Κούρτη, Άννα Κουτσαφτίκη, Σπύρος Τσεκούρας, Χάρης Χαραλάμπους.

Ώρα έναρξης παραστάσεων 21:00,

Συνεργείο: Κολωνού 31, Μεταξουργείο.

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ, 10 ευρώ φοιτητικό.

Κρατήσεις στο τηλ. 6981802544