Βραδιά αφιερωμένη στην Κική Δημουλά πραγματοποιήθηκε χθες με την παρουσία ανθρώπων του πνεύματος αλλά και απλών ανθρώπων που μαζεύτηκαν για να συναντήσουν την ποιήτρια.

Ο ποιητής και εκδότης Γιώργος Χρονάς, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους προλογίζοντας την Κική Δημουλά, που όπως ανέφερε «Έμαθε στους νέους να διαβάζουν ξανά ποίηση και έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στην ποίηση και τους ποιητές».

«Τίποτε άλλο δεν έκανα παρά να αφοσιωθώ σε αυτό που από τη φύση μου προσφέρθηκε» είπε η ποιήτρια και τόνισε πόσο οικεία αισθάνεται με τον Πειραιά : «είναι ο τόπος που με θέλγει μελαγχολικά, καθώς από εδώ ξεκινούν τα πλοία τα μεγάλα και τα μικρά, τα μακρινά και τα κοντινά ταξίδια τους. Εδώ όμως εδρεύει και το σεβαστό ίδρυμα Αικατερίνη Δασκαλίδη που έχω την τιμή να είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του» εξήγησε, στο πυκνό ακροατήριο.

Στην ομιλία της έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην σχέση της με τη νεολαία, που την πλησιάζει συχνά και την ρωτά για τα συστατικά της καλής ποίησης. «Προσπαθώ να τους διδάξω αυτά που και η ίδια δεν γνωρίζω. ‘Ισως η αρμονική διάταξη των ατελειών να είναι η σωστή οδηγία , αρκεί αυτές οι ατέλειες να πλέουν δυσδιάκριτες μέσα σε ένα αχνά εκλεπτυσμένο φωτισμένο μισοσκόταδο. Νομίζω πως έτσι πρέπει να διδαχτεί η ποίηση, να διαχυθεί πρώτα η γνώση. Σιγά -σιγά θ’ ασκηθεί ο άπειρος νεανικός νους, η ασχημάτιστη ευαισθησία και οι νέοι θα αναγνωρίζουν από μακριά τον ήχο της ποίησης ».

Με τις μοναδικές ερμηνείες και απαγγελίες τους, οι ηθοποιοί Μίρκα Παπακωνσταντίνου και Μάνος Γκαρατζογιάνης διάβασαν ποιήματα της Δημουλά .

Η Μίρκα Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε «ταξίδι ψυχής τα ποιήματα της Δημουλά , τα οποία τη συντρόφευσαν πολλές στιγμές της ζωής της».

Η τελευταία ποιητική συλλογή της Κικής Δημουλά τιτλοφορείται «Τα εύρετρα» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος.