Ο Alan Michael ζει και εργάζεται στη Γλασκώβη. Η ζωγραφική του εξερευνά τη δυναμική της πολιτισμικής συναλλαγής και της καλλιτεχνικής γενεαλογίας. Μέσα από τη προσεκτική τοποθέτηση των σημαινόντων αναπτύσσει ένα προσωπικό λεξιλόγιο, το οποίο αποκωδικοποιεί τα πολιτισμικά μηνύματα και ταυτόχρονα μας τροφοδοτεί με νέα. Τα έργα του καταφέρνουν να απομονώσουν τα συμβολικά θραύσματα της σύγχρονης εμπειρίας και τα μετατρέπουν σε γυμνές, σκληρές αλλά πάντα σαγηνευτικές νοηματικές οντότητες.

Σ’ αυτό το κύκλο έργων, που παρουσιάζεται από τις 27 Ιανουαρίου στο Siakos.Hanappe House of Art, ο καλλιτέχνης διερευνά τις παράλληλες τροχιές της Ποπ Αρτ και του Φωτορεαλισμού, εστιάζοντας τόσο στη κοινή θεματολογία και στη πορεία εξέλιξής τους όσο και στις διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις και αξίες με τις οποίες είναι επιφορτισμένα τα δυο αυτά κινήματα της τέχνης.

Οι αντανακλάσεις του φωτός στις διάφορες επιφάνειες και η διαστρέβλωση κειμένων μέσα από μπουκάλια και άλλα γυάλινα αντικείμενα συγκροτούν το πυρήνα της θεματολογίας του, η οποία και σχετίζεται άμεσα με τις κυριαρχούσες προκαταλήψεις και τις στερεοτυπικές συμπεριφορές που φαίνεται να μεταφέρουν οι άνθρωποι απ’ το παρελθόν.