Ήταν πραγματικά άτυχος ο Γερμανός. Στη διάρκεια της 4ης περιόδου ελεύθερων δοκιμαστικών για το GP της Μαλαισίας, ο αναβάτης της LCR Honda MotoGP έπεσε φαινομενικά ανώδυνα στην Κ1, με λίγα χιλιόμετρα.

Γλίστρησε πάνω στην άσφαλτο ακολουθώντας τη μοτοσυκλέτα του, αλλά φτάνοντας στο γκαζόν το πόδι του σκάλωσε στον χλοοτάπητα που είχε αρπάξει και ανασηκώσει πριν από εκατοστά του δευτερολέπτου το τιμόνι της Honda.

Η κόντρα που συνάντησε ο αστράγαλος του ήταν αρκετή για να τον σπάσει. Αρχικά η σκέψη της ομάδας ήταν να πετάξει ο Stefan στη Βαρκελώνη για να εγχειριστεί από το γνωστό δρ. Mir.

Τελικά, θέλοντας να βάλει το ατύχημα όσο νωρίτερα μπορούσε πίσω του, αποφασίστηκε να εγχειριστεί στο Kuala Lumpur Sports Medicine Centre, το Σάββατο το απόγευμα.

Η εγχείριση έγινε από το δρ. Low Tze Choong και το δρ. Alberto Busilacchi της Clinica Mobile, ενώ την επίβλεψη είχε ο δρ. Enric Caceres της ιατρικής ομάδας των MotoGP. Τοποθετήθηκαν δύο βίδες και η επέμβαση κρίθηκε επιτυχημένη.

Ο Bradl διανυκτέρευσε στο νοσοκομείο, ενώ εξιτήριο θα πάρει νωρίς το απόγευμα της Κυριακής.

Δεν αναμένεται να επιστρέψει στη σέλα πριν τον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς, στο Motegi της Ιαπωνίας.

Δήλωσε ο team manager της Honda LCR, ο Lucio Cecchinello: «Είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα της επέμβασης. Ο Stefan πάει καλά και ήδη από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει τη διαδικασία αποκατάστασης».

«Θα δουλέψει με τους φυσικοθεραπευτές μέχρι την Πέμπτη το απόγευμα, οπότε θα τον εξετάσουν πάλι οι γιατροί της ιατρικής ομάδας MotoGP στο Phillip Island. Τότε θα μπορέσουν να κάνουν και μια πιο ξεκάθαρη πρόγνωση».