Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε αγώνας ταχύτητας για μικρούς αθλητές. Ο 1ος αγώνας του MiniGP Cup 2013 έγινε στο καθιερωμένο Kartodromo των Αφιδνών και έδειξε ότι υπάρχει… μέλλον.

Μια φρέσκια, πολύ νέα, γενιά αθλητών ξεσήκωσε του αρκετούς θεατές που πλαισίωσαν τη διοργάνωση εκπλήσσοντας ευχάριστα τους πάντες με το δυνατό θέαμα και τις συγκινήσεις που προσέφεραν. Στοιχεία που κυριάρχησαν και στην επίσης νεοσύστατη κατηγορία των εμπείρων, στην MiniGP Senior.

Ταχύτερος στις κατατακτήριες δοκιμές ήταν ο 16χρονος Αλέξανδρος Χαβέλας (ΛΦΣΜ, IMR) με το πρώτο «ρεκόρ γύρου» που πλέον κρατά, ξεκίνησε από την pole position. O έμπειρος όμως σε αντίστοιχους αγώνες στο εξωτερικό ο 13χρονος Νώτης Παπαπαύλου (ΛΕΜΟΤ, Honda) στον πρώτο του αγώνα επί ελληνικού εδάφους, δικαίωσε τον τίτλο του φαβορί και κατέκτησε την νίκη. Όχι όμως εύκολα αφού ο Αλέξανδρος Χαβέλας πετάχτηκε μπροστά στην εκκίνηση και οδήγησε την κούρσα.

Δύο γύρους αργότερα πέρασε μπροστά ο 16χρονος «long hair» Νίκος Καρακώστας (ΑΡΗΣ, IMR) και οδήγησε τον αγώνα μέχρι τον 5ο γύρο. Κάπου εκεί ξεκίνησαν οι ραγδαίες εξελίξεις. Ο ανερχόμενος Παπαπαύλου πέρασε αρχικά το Χαβέλα ο οποίος λίγο αργότερα είχε ένα γλίστρημα κι έπεσε.

Την στιγμή που ο Παπαπαύλου περνούσε και τον Καρακώστα για την πρώτη θέση, ο Καρακώστας έπεσε και ενώ προσπάθησε να επιστρέψει στον αγώνα, δεν μπόρεσε να βάλει ξανά μπροστά τη μοτοσυκλέτα του κι εγκατέλειψε. Έτσι μια σχετικά εύκολη δεύτερη θέση κατέληξε στον χαμογελαστό 17χρονο οδηγό της ΛΕΜΟΤ Ηλία Μπαξίσογλου (IMR) που δεν πιέστηκε από τον ομόσταυλό του (ΛΕΜΟΤ, IMR) Μαρίνο Λομποτέση (16).

Εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση στην 4η θέση του 12χρονου Κωστή Καραμάνη (ΑΡΗΣ, IMR) ενώ τα βλέμματα τράβηξαν και ο μόλις 9 ετών Χρήστος Παπανικολάου (ΑΡΗΣ, IMR) και ο 11χρονος Αλέξανδρος Κόλλιας (ΛΕΜΟΤ).

Στους άτυχος του αγώνα ήταν και ο μικρότερος αδελφός του Καρακώστα, ο 13χρονος Δημήτρης (ΑΡΗΣ, IMR) που ξεκίνησε πολύ άσχημα, πήρε φόρα όμως και ανέβαινε συνεχώς θέσεις, σημειώνοντας και το 2ο ταχύτερο γύρο του αγώνα. Όμως στη διάρκεια μιας προσπέρασης έχασε τον εμπρός τροχό, έπεσε και εγκατέλειψε.

Τέλος ένας ακόμη 9χρονος, ο Παναγιώτης Γκιζίνος είχε πέσει στις ελεύθερες δοκιμές και προτίμησε να μην συνεχίσει.

Στην κατηγορία των ενήλικων, τη MiniGP-Senior, πλούσια ήταν το θέαμα και συναγωνισμός, όπου ο Σάκης Συνιώρης (ΛΕΜΟΤ, IMR) έλεγξε απόλυτα όλο τον αγώνα.

Ο Νίκος Λιόλιος (ΛΦΣΜ, IMR) οδήγησε για 2 γύρους και στον υπόλοιπο φρόντισε τόσο να ακολουθεί τον Συνιώρη όσο και να αντιμετωπίσει το Γιώργο Παπασταύρου (ΛΕΜΟΤ, IMR) που είχε μια όμορφη μονομαχία με το Λευτέρη Πίππο (ΑΡΗΣ, Honda).

Οι 4 πρώτοι τερμάτισαν μέσα σε 2 δευτερόλεπτα, σχετικά μοναχικά ο Μάνος Φασουλάκης (ΛΦΣΜ, IMR) πιο πίσω, δεν ενοχλήθηκε από την μάχη του Ηλία Γλυκού (ΛΦΣΜ, IMR) με τον Λάμπρο Γκουντούμα (ΛΕΜΟΤ, IMR). Ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος (ΑΡΗΣ, Honda) ξέφυγε από τις βολές της Δήμητρας «Τζο» Λαδά (ΑΡΤΕΜΙΣ, IMR) η οποία επέστρεψε δυναμικά στην αγωνιστική δράση.

Τη διοργάνωση είχε αναλάβει το Αθλητικό Σωματείο «ΑΡΗΣ ΑΣ» με την υποστήριξη των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, Michelin, Wheel City, Δημητρόπουλος Racing, Race Tech exhausts, IMR, και Action Trade & Afisso, αλλά και του Team Boustas και του Track Bike που πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στην έναρξη αυτή του θεσμού.

Ο επόμενος αγώνας του νεοσύστατου «MiniGP Cup» θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουλίου και πάλι στο Kartodromo στις Αφίδνες.