«Ο Jean Claude ήταν ένας θρύλος στην εταιρεία μας και ο άνθρωπος πίσω από τις δεκαετίες κορυφαίας παρουσίας της Yamaha Motor France σε κάθε είδους αγώνες», δήλωσε ο Lin Jarvis της Yamaha Racing.
Και ο πατέρας των Yamaha Tenere και TDM θυμίζουμε εμείς.

Στο αγωνιστικό σαββατοκύριακο που πέρασε, στην ιστορική πίστα του Λε Μαν, οι Jorge Lorenzo και Valentino Rossi έφεραν στις μοτοσυκλέτες τους το εικονιζόμενο λογότυπο, τιμώντας τη ζωή, τα επιτεύγματα και τη μνήμη του ανθρώπου που έφερε την Yamaha στην Γαλλία: του Jean Claude Olivier που έφυγε τον περασμένο Ιανουάριο από τροχαίο…

O πληθωρικός και ριψοκίνδυνος Olivier ήταν γνωστός ανά τον κόσμο με το αρκτικόλεξο JCO. Υπήρξε εμβληματική μορφή της Yamaha Γαλλίας και πιστός εργάτης της εταιρείας επί 45 χρόνια, μέχρι που βγήκε το 2010 στη σύνταξη από τη θέση του προέδρου της. Ο JCO ήταν από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Ραλύ Παρίσι – Ντακάρ, στο οποίο μάλιστα συμμετείχε από το 1979 ως το 1989. Το 1985 είχε τερματίσει 2ος.

Στη διάρκεια του τριημέρου στην γαλλική πίστα, στην αίθουσα Hospitality της Yamaha προσφερόταν -μέσω προβολής διαφανειών και βίντεο- η ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν αυτήν τη μεγάλη μορφή της Μοτοσυκλέτς και βέβαια την πορεία της Yamaha Γαλλίας στους αγώνες ταχύτητας.

«Αυτήν την εβδομάδα θα βρεθούμε στο Λε Μαν για το Monster Energy GP de France, από τους σημαντικότερους ευρωπαϊκούς αγώνες, ο οποίος παραδοσιακά υποστηρίζεται από την Yamaha Motor France», δήλωσε ο managing director της Yamaha Racing, ο Lin Jarvis πριν τον αγώνα.

«Δυστυχώς αυτή τη φορά δεν θα απολαύσουμε την παρουσία του πρώην προέδρου της Yamaha Γαλλίας, του Ζαν Κλοντ Ολιβιέ, που χάθηκε τραγικά σε τροχαίο, στις αρχές του χρόνου. Εμείς, αυτό το σαββατοκύριακο θα τιμήσουμε τον Ζαν Κλοντ, τόσο μέσα στην πίστα με το λογότυπο JCO στις ουρές των μοτοσυκλετών μας, όσο και εκτός πίστας, προβάλοντας στην Αίθουσα Φιλοξενίας της Yamaha εικόνες από την πορεία του JCO και την εμπλοκή της Yamaha Motor France στους Αγώνες Ταχύτητας.»

«Η Yamaha Factory Racing και η Yamaha Motor France παραμένουν προσηλωμένες στο όραμα που κληροδότησε ο JCO στο μέλλον».