Ο γάλλος Tom Pages ξεκίνησε τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Με τις μοναδικές του φιγούρες και την άψογη εκτέλεσή τους, κέρδισε στον τελικό τον ισπανό Dany Torres.

Το Red Bull X-Fighters World Tour ξεκίνησε για το 2013 από την «γενέτειρα» του, την πόλη του Μεξικού που φιλοξένησε τον θεσμό τα πρώτα χρόνια μέχρι να πάρει τις σημερινές διαστάσεις. Η επιστροφή του θεσμού στο Mexico City για πρώτη φορά από το 2010, σηματοδοτήθηκε από την παρουσία 11 από τους καλύτερους οδηγούς του κόσμου εκτελώντας απίθανες φιγούρες στα 15 μέτρα ύψος από το έδαφος και 30 μέτρων σε μήκος.

Στο κατάμεστο στάδιο Monumental Plaza de Toros, της μεγαλύτερης αρένας του κόσμου, οι 38.000 θεατές απόλαυσαν τους καλύτερους οδηγούς του κόσμου στο freestyle που έδωσαν μια γεύση για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

Ο Tom Pages ήταν ο μεγάλος νικητής της ημέρας, εκτελώντας νέες φιγούρες που μέχρι στιγμής κανένας άλλος οδηγός δεν πραγματοποιεί. Με την αψεγάδιαστη εκτέλεσή τους στον τελικό επικράτησε του επίσης ανανεωμένου Ισπανού Dany Torres.

Ο περσινός πρωταθλητής Levi Sherwood από τη Νέα Ζηλανδία ήταν τρίτος ενώ αίσθηση έκανε ο τοπικός Erick Ruiz. Ο μεξικάνος οδηγός στην πρώτη του εμφάνιση στο θεσμό των Red Bull X-Fighters τα πήγε εξαιρετικά δίνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

Σε υψόμετρο 2.240 μέτρων, η πόλη του Μεξικού δεν είναι και τόσο φιλική με τους κινητήρες καθώς η μειωμένη περιεκτικότητα σε οξυγόνο επηρεάζει την απόδοσή τους. Απαιτήθηκαν ειδικές ρυθμίσεις από τους οδηγούς καθώς από τη σωστή απόδοση των μοτοσυκλετών δεν εξαρτάται μόνο η σωστή εκτέλεση των τρικς αλλά και η σωματική τους ακεραιότητα.

Η νίκη αυτή ήταν μόλις η δεύτερη για τον Pages αλλά και φορτισμένη συναισθηματικά. Ο Γάλλος φορούσε μια μπλούζα στα χρώματα της Ιαπωνίας και με το όνομα του Eigo Sato γραμμένο επάνω της, ως φόρο τιμής στον εκλιπόντα ιάπωνα οδηγό που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια προπόνησης τον περασμένο μήνα στην Ιαπωνία.

Ο Pages έφερε στο θεσμό τρία νέα και εξαιρετικά δύσκολα tricks: Το «Special Flip» χωρίς να έχει επαφή με τη σέλα της μοτοσυκλέτας, το «Volt» με την περιστροφή του σώματός του στη διάρκεια του άλματος, και το «Flair», με περιστροφή 540 μοιρών, σε δύο άξονες.

«Δεν ξέρω αν φέτος είναι η χρονιά μου ή όχι. Θα συνεχίζω πάντως την προπόνηση και να μαθαίνω νέα tricks» δήλωσε ο Pages μετά τον αγώνα.

Επόμενος σταθμός του Red Bull X-Fighters World Tour είναι στο Dubai (UAE) στις 12 Απριλίου.

Αποτελέσματα

1. Thomas Pages (FRA),
2. Dany Torres (ESP),
3. Levi Sherwood (NZL)
4. Rob Adelberg (AUS),
5. Josh Sheehan (AUS),
6. Maikel Melero (ESP),
7. Todd Potter (USA),
8 . Truman Caroll (AUS),
9. Erick Ruiz (MEX),
10. Martin Koren (CZE)

Κι εδώ το βίντεο με τις πιο θεαματικές σκηνές του αγώνα…