Δεν είναι ακόμα επίσημο, αλλά οι Ιταλοί έχουν τον τρόπο τους να μαθαίνουν τέτοια νέα αμέσως. Ο Max Biaggi, διπλός παγκόσμιος πρωταθλητής Superbike με την Aprilia RSV4, επιστρέφει στον… τόπο των «εγκλημάτων» του, τις πίστες του WSBK.

Όχι δεν αναίρεσε την απόφασή του να αποσυρθεί από τους αγώνες. Τώρα επιστρέφει ως κεντρικός σχολιαστής του πρωταθλήματος για λογαριασμό της Sportmediaset (όμιλος Μπερλουσκόνι).

Η είδηση αποκαλύφτηκε μέσω του Twitter από το Mauro Sanchini. Ο Sanchini είναι κολλητός από παλιά του Valentino Rossi και σχολιαστής του WSBK για την ιταλική τηλεόραση.

Έγραψε λοιπόν στο Twitter του: «Non avrei mai lasciato la Sbk,ma lei ha lasciato me! Non ne sar? più il commentatore tecnico, Biaggi sarà al mio posto, peccato! Arrivederci», που σημαίνει «Δεν θα εγκατέλειπα ποτέ από μόνος μου τα Superbike, όμως αυτά με εγκατέλειψαν. Έπαψα να είμαι ο ειδικός σχολιαστής, τη θέση μου παίρνει ο Biaggi, ντροπή. Αντίο.»

Ο ίδιος ο Max Biaggi αντέδρασε με μια μετρημένη αναφορά, επίσης στο Twitter: «Buond? Oggi altra giornata di sole. Ah! Come sempre troppe voci sul mio futuro…….lasciateli cantare perché ne sono fiero».

«Καλημέρα. Άλλη μια ηλιόλουστη μέρα. Α! Κι ως συνήθως γεμάτη φήμες για το μέλλον μου… Άστους να τραγουδούν, είμαι πολύ περήφανος για να απαντήσω».

Η Sportmediaset έχει αγοράσει τα δικαιώματα αναμετάδοσης του παγκόσμιου πρωταθλήματος Superbikes για 3 χρόνια. Έτσι φέτος θα προσφέρει ελεύθερα τόσο τους αγώνες MotoGP όσο και WSBK / Superstock / Supersport μέσω των καναλιών Italia 1 & 2.

Όμως από το 2014 τα MotoGP θα αναμεταδίδονται αποκλειστικά από το Sky Italy -ένα συνδρομητικό κανάλι- επί πληρωμή.