Ο Αμερικανός John Hopkins είχε υποχρεωθεί να αποσυρθεί από τον τελευταίο αγώνα WSBK της χρονιάς στο Magny-Cours της Γαλλίας και στη συνέχεια δήλωσε ότι σκόπευε να μείνει για κάποιο διάστημα εκτός αγώνων, προκειμένου να συνέλθει το σώμα του από μια σειρά τραυματισμών που υπέστη μέσα στο 2012.

Σημαντικότερο πρόβλημα αντιμετώπισε με το γοφό του, που ενώ ήταν ήδη επιβαρυμένος από πολλαπλούς τραυματισμούς, χειροτέρεψε από την άσχημη πτώση του στη φετινή Μόντζα της Ιταλίας.

Σε συνέντευξή του προς το αμερικάνικο περιοδικό Cycle News, ο πρώην αναβάτης της ομάδας FIXI Crescent Suzuki αποκάλυψε ότι ο αρχικός τραυματισμός του γοφού συνέβη το 2009, ενώ οδηγούσε για την Stiggy Racing Honda Team, αντικαθιστώντας τον Roberto Rolfo.

Στον αγώνα του Άσσεν έπεσε και εξάρθρωσε τον αριστερό γοφό του. Αργότερα έσπασε δύο φορές τον αριστερό του μηρό… Τώρα δεν υπάρχει άλλος τρόπος να διορθωθούν τα συσσωρευμένα προβλήματα στην άρθρωση του συγκεκριμένου γοφού, από το να υποβληθεί σε εγχείρηση αντικατάστασής της με τεχνητή.

Η επέμβαση που θα γίνει μετά τις γιορτές είναι πολύπλοκη, καθώς στη διάρκειά της οι γιατροί θα προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν και όλους τους περιβάλλοντες μαλακούς ιστούς που είναι διαρρηγμένοι.

Η εγχείρηση θα αναγκάσει τον 30χρονο Hopkins να παραμείνει κλινήρης για τέσσερις ως έξι εβδομάδες. Μετά θα μπορέσει να αρχίσει φυσικοθεραπεία. Δεν προβλέπεται να είναι σε θέση να οδηγήσει πριν τον Ιούνιο του 2013.

Για φέτος, αφού δεν θα οδηγήσει επαγγελματικά, ο Hopkins ελπίζει να δουλέψει ως σχολιαστής των GP στην τηλεόραση. Ήδη έχει προχωρήσει σε συζητήσεις με τη Dorna αλλά θέλει να δουλέψει και στην τηλεοπτική κάλυψη του αμερικάνικου πρωταθλήματος AMA και του βρετανικού BSB.

Ελπίζουμε κάποια από αυτά τα σχέδια να ευοδωθούν και να μείνει κοντά στους αγώνες ο ευχόμαστε περαστικά στον άτυχο Hopper, έναν εντυπωσιακό αναβάτη με ιδιόρρυθμο χαρακτήρα και δύσκολες συνήθειες, που έχουν βασανίσει το σώμα του και δυσκολέψει αρκετά τη σταδιοδρομία του στους αγώνες.