Έχοντας παρουσιαστεί πριν σχεδόν 8 μήνες στην έκθεση EICMA του Μιλάνου, το Ducati Monster 1200 γέννησε αμέσως την προσμονή ενός μικρότερου αδερφού, κατά πως το συνηθίζει η ιταλική φίρμα.

Και πράγματι, το αδερφάκι έφτασε, ως Monster 821. Καρδιά του είναι ο υγρόψυκτος V2 με τα 821 κ.εκ. και την κεφαλή Testastreta 11° που πρωτοσυναντήσαμε στο Hypermotard.

Στην έκδοση του Monster 821 αποδίδει 112 ίππους (δύο παραπάνω από το Hypermotard) και 9,1 χλγμ. ροπής. Το βάρος φτάνει τα 180 κιλά στεγνό. Η σημαντικότερη διαφορά από το 1200 είναι η αντικατάσταση του πανάκριβου μονόμπρατσου ψαλιδιού με ένα συμβατικό.

Το Monster 821 μένει πιστό στις βασικές αρχές που οδήγησαν τη σειρά των «Τεράτων» (Monster) στην εμπορική επιτυχία, συνεισφέροντας με 290.000 αντίτυπα στα οικονομικά αποτελέσματα της Μπολωνέζικης φίρμας.

Δηλαδή προσφέρει μινιμαλισμό και επιδόσεις σε μια ιδιαίτερη ισορροπία, τέτοια που να δημιουργεί και υποστηρίζει ένα ξεχωριστό lifestyle. Πάντως αυτή η νέα γενικά Monster δανείζεται στοιχεία από την Diavel, με πιο προφανές το σχήμα του προβολέα.

Πέρα από τα λόγια για «μινιμαλισμό», το Monster 821 είναι πλούσια εξοπλισμένο με traction control 8 σταδίων, κορυφαία φρένα με ABS τριών σταδίων, τρεις διαμορφώσεις λειτουργίας κινητήρα, ρυθμιζόμενες αναρτήσεις, ρυθμιζόμενο ύψος σέλας και ηλεκτρονικό γκάζι (ride-by-wire).

Οι δύο δίσκοι μπροστά έχουν διάμετρο 320 χιλ. Συνδυάζονται με ακτινικές δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων της Brembo, ενώ οι τροχοί φορούν τα ικανότατα Pirelli Diablo Rosso (120/70-17 μπροστά, 180/60-17 πίσω).

«Το Monster 821 χρησιμοποιεί τεχνολογίες επόμενης γενιάς για να δημιουργήσει μια επαυξημένη σχέση μοτοσυκλέτας και αναβάτη, προσφέροντας παράλληλα επιδόσεις που εξιτάρουν αλλά και τη σιγουριά του απόλυτου ελέγχου», αναφέρει η μπροσούρα της Ducati.