Έχουν περάσει κιόλας δύο χρόνια από την τελευταία φορά που η Confederate Motors παρουσίασε νέο μοντέλο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η εταιρεία έμεινε άπραγη.

Στις αρχές του 2013 πρόσθεσε στο δυναμικό της τον αναγνωρισμένο σχεδιαστή Pierre Terblanche και τώρα μπορούμε να θαυμάσουμε την πρώτη μοτοσυκλέτα της μικρής αμερικάνικης εταιρείας με την σφραγίδα του.

Πρόκειται για την Confederate C2 P-51 Fighter, που σηματοδοτεί τη δεύτερη γενιά της σειράς Fighter, την οποία ο ίδιος ο Terblanche έχει δηλώσει ότι περιλαμβάνει στις πιο αγαπημένες του σχεδιαστικά.

Η μοτοσυκλέτα θα βγει στην αγορά αρχές καλοκαιριού του 2014 και φέρει μια σειρά σημαντικών βελτιώσεων σε σχέση με το πρωτότυπο. Ανάμεσά τους και η εντυπωσιακή μείωση του βάρους. Είκοσι κιλά κατάφερε να αφαιρέσει ο Terblanche μόνον από το σύνολο στροφαλοθάλαμου/κιβωτίου.

Η C2 P-51 Fighter θα κατασκευαστεί σε μόλις 31 αντίτυπα και αν το σχέδιο που δημοσιεύουμε αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα, θα πρόκειται για μια πολύ εντυπωσιακή και μοναδική μοτοσυκλέτα.

Στο βίντεο o Terblanche μιλά για το δημιούργημα και την εξέλιξή του σε αυτό το τελευταίο στάδιο. Η μοτοσυκλέτα διακρίνεται απλά στο φόντο πίσω του, γεγονός που μας υποψιάζει ότι ίσως αλλάξει και η όψη της μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι…