Η ελληνική λέσχη φίλων κλασσικής μοτοσυκλέτας διοργανώνει τον 3ο αγώνα «5 σε 1 Classic Rally» στις 10 Νοέμβρη 2013, μια καλή ευκαιρία όπως δηλώνει στο σχετικό δελτίο Τύπου, «να κλείσει αυτή η ανάποδη χρονιά με ένα χαμόγελο».

Πρόκειται για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, με ιδιαίτερο χαρακτήρα και κανονισμούς. Στην διάρθρωσή του αποτελεί έναν αγώνα regularity, ακριβείας δηλαδή, με ποινές χρόνων και αναζήτηση διαδρομής.

Το «5 σε 1 Classic Rally» ωστόσο έχει μια σημαντική διαφοροποίηση. Στον αγώνα συμμετέχουν μόνο πιστοποιημένες κλασικές μοτοσυκλέτες που έχουν κατασκευαστεί σε μία από τις χώρες: Αγγλία, Ιαπωνία, Γερμανία, Ιταλία και ΗΠΑ.

Ανάλογα με τις συμμετοχές και μόνο με την παραπάνω διαφοροποίηση, δημιουργούνται αντίστοιχες ομάδες. Οι ποινές αθροίζονται και στο τέλος κερδίζει η ομάδα που έχει τους αναβάτες με τις λιγότερες ποινές.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δύο προηγούμενων ετών, φαίνεται πως η «Αγγλία» έχει δημιουργήσει μια παράδοση αφού κέρδισε και τους 2 αγώνες με χαρακτηριστική άνεση.

Στην ανακοίνωση με την περισσή εύθυμη διάθεση, αναφέρεται πως «Φέτος όμως οι φήμες λένε πως η Αγγλία θα έχει απώλειες λόγω διαφόρων προβλημάτων (αλλαγών προπονητή, κολλήματα, γκρίνιες, παντόφλες κλπ) οπότε είναι μια καλή ευκαιρία για τις υπόλοιπες ομάδες να της πάρουν τα σκήπτρα και να προσθέσουν το ονοματάκι τους στο βαρύτιμο τρόπαιο».

Οι συμμετοχές του «5 σε 1 Classic Rally» κλείνουν την Πέμπτη 7/11 στις 10.00μμ.