Η Zero αλλάζει από το δικό της μετερίζι τη μοτοκίνηση εδώ και κάποια χρόνια, ρίχνοντας στην αγορά μια σειρά από φοβερά ηλεκτρικά μηχανάκια.

Φέτος ξαναχτύπησε με άλλο ένα θαυματάκι που εξακολουθεί να χαρίζει πολύ καλές επιδόσεις, το κάνει όμως πια με σοφιστικέ τρόπο.

Το εξελικτικό άλμα ακούει στο όνομα SR/F και είναι ένα ιδανικό μείγμα σύγχρονης τεχνολογίας και μηχανοκίνητης χάρης.

Η Zero έθεσε εδώ στο σχεδιαστικό προσκήνιο τον ηλεκτρικό κινητήρα, βάζοντάς τον στο κέντρο της μοτοσικλέτας. Ταυτοχρόνως, επικαιροποίησε το λειτουργικό της σύστημα Cypher III, αλλά και το Motorcycle Stability Control της Bosch, χαρίζοντας πια απαράμιλλο χειρισμό στον αναβάτη.

Η ηλεκτρική τεχνολογία είναι το μέλλον των δίτροχων που είναι ήδη εδώ και η Zero το υπηρετεί με στιλ και χάρη. Αλλά και επιδόσεις να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό, καθώς μιλάμε για 110 άλογα και ροπή από την πρώτη γκαζιά. Αλλά και τελική στα 200 χλμ/ώρα.

Το βελτιωμένο σύστημα πέδησης και σταθερότητας χαρίζει και την απαραίτητη αυτοπεποίθηση πως δεν θα βρεθείς ξεκρέμαστος στη στροφή. Αλλά και η αυτονομία των 260 χιλιομέτρων σε συνθήκες πόλης στην ίδια αυτοπεποίθηση κοιτά.

Μιλάμε βέβαια για μια μηχανή που ξεκινά από τα 17.000 ευρώ. Μια μηχανή όμως τόσο τεχνολογικά προωθημένη που δεν έχεις τίποτα άλλο να σκεφτείς από την καθαρή οδηγική απόλαυση…