To 390 Duke σχεδιασμένo στην Αυστρία αλλά κατασκευασμένo στην Ινδία, αποτελεί μεγάλη επιτυχία για την ΚΤΜ και την ινδική Bajaj. Τώρα, ινδικά σάιτ αναφέρουν ότι μια αναβαθμισμένη έκδοσή του (τη βλέπουμε φωτογραφημένη «λάθρα»), θα περάσει στην παραγωγή φέτος τον Οκτώβριο.

Ανασχεδιασμένη είναι η «φάτσα» του μέσω ενός μακρόστενου εξαγωνικού δισχιδή προβολέα που γέρνει προς τα μπρός, θυμίζοντας εκείνον του 1290 Super Duke R.

Αλλαγές διακρίνονται και στα πλαστικά πίσω από το φανάρι, στο φέρινγκ, το ρεζερβουάρ και τον πίνακα οργάνων. Το πάνω τμήμα του φέρινγκ εκτείνεται προς τα εμπρός λες και πρόκειται για εισαγωγές αέρα, φτάνοντας ως δίπλα στα πιρούνια.

Η μοτοσυκλέτα της φωτογραφίας φορά και ρυθμιζόμενες μανέτες φρένου / συμπλέκτη, ίδιες με του αναβαθμισμένου Euro4 RC 390, το οποίο παρουσιάστηκε τέλη Απριλίου.

Στο μοντέλο εκείνο οι αναβαθμίσεις περιλάμβαναν μια αρκετά μεγαλύτερη εξάτμιση, ηλεκτρονικό γκάζι (ride-by-wire), μονόδρομο συμπλέκτη και μεγαλύτερο εμπρός δίσκο. Αν όχι όλα, τότε κάποια από τα νέα αυτά χαρακτηριστικά θα τα δούμε πιθανότατα και στο αναβαθμισμένο Duke 390 του 2017.

Το οποίο λογικά θα κάνει το ντεμπούτο του είτε στην γερμανική Έκθεση INTERMOT της Κολωνίας, είτε στην ιταλική EICMA του Μιλάνου, το Φθινόπωρο.

Θανάσης Χούντρας