Η φωτογραφία εμφανίστηκε σε ιταλικό φόρουμ. Δείχνει ένα ΚΤΜ supermotard, βασισμένο στην επιτυχημένη σειρά μικρών Duke που κατασκευάζονται στην Ινδία από την Bajaj, με σχεδιαστική και τεχνολογική υποστήριξη των Αυστριακών.Δεν είναι παράλογο να υποθέσουμε ότι πρόκειται για την 3η ενσάρκωση των Duke 125, 200 και 390, μετά τη supersport εκδοχή της σειράς «RC».

Αυτό που βλέπουμε είναι μια supermoto με πινακίδες Αυστρίας και βαφή καμουφλάζ, όπου διακρίνεται καθαρά το ψαλίδι και το πλαίσιο των Duke 125, 200 και 390. Το ανεστραμμένο πιρούνι δείχνει μακρύτερο από των μικρών Duke, ενώ το αμορτισέρ πίσω εδράζεται στο ίδιο ακριβώς σημείο αλλά μοιάζει μακρύτερο.

Σύμφωνα με τον βρετανικό ιστότοπο Visordown, ανώνυμη πηγή είχε ανέφερε πριν λίγους μήνες ότι η εκδοχή «supermoto» θα εμφανιστεί ως μοντέλο 2015 –και η σημερινή φωτογραφία επιβεβαιώνει την ύπαρξή της.

Η ίδια πηγή είχε ενημερώσει τους συντάκτες του Visordown για την επικείμενη εμφάνιση των RC125 και 200 βασισμένων επίσης στο πλαίσιο των μικρών Duke, πολύ πριν εμφανιστεί οποιαδήποτε σχετική πληροφορία.

Κατά το άγνωστο «βαθύ λαρύγγι» της ΚΤΜ, οι μικρές αυτές supermotard θα έχουν μακρύτερες διαδρομές αναρτήσεων, ξεχωριστά πλαστικά και διαφορετιή θέση οδήγησης από το Duke, παρότι θα μοιράζονται πλαίσιο και κινητήρα. Θα ακολουθήσει και ένα μοντέλο off-road ή adventure.

Με ακαταμάχητα όπλα το χαμηλό κόστος κατασκευής, το υπερσύγχρονο design και την αγωνιστική αίγλη του ονόματος ΚΤΜ, οι μικρές αυτές σειρές κάνουν θραύση στην Ινδία και τις αναπτυσσόμενες αγορές –αλλά και στις «ώριμες» δυτικές που ταλανίζονται από την οικονομική κρίση.

Ο Τύπος για παράδειγμα των ΗΠΑ, δεν χάνει ευκαιρία να ζητά από την ΚΤΜ να φέρει τα μοτοσυκλετάκια αυτή στη χώρα τους. Η λογική είναι πως πέρα από την προσιτή τιμή, η εμφάνιση και η αίγλη των αγώνων μπορούν να λειτουργήσουν σαν «μαγνήτης» για τους νέους.

Τα μοντέλα των παραδοσιακών κατασκευαστών στην κατηγορία είναι ως επί το πλείστον βαρετά και ελάχιστα ερωτεύσιμα για τους πιτσιρικάδες. Χωρίς αυτούς, το μέλλον της μοτοσυκλέτας στις γηράσκουσες δυτικές κοινωνίες μοιάζει πολύ συννεφιασμένο. Οπότε…