Θυμίζει τους τετρακύλινδρους προγόνους του και προορίζεται για όσους και όσες αναζητούν μία φθηνή μεσαία μοτοσυκλέτα. Η HONDA υποστηρίζει ότι το CBR500R που θα κυκλοφορήσει στις αγορές το 2016 έχει υποστεί αναβάθμιση χωρίς να δίνει ακόμη συγκεκριμένα στοιχεία. Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν την παγκόσμια πρώτη εμφάνιση του νέου μοντέλου απεικονίζουν ένα  «μεταλλαγμένο» κοστούμι με «φάτσα» αιλουροειδούς.

Eμφανισιακά οι σχεδιαστές πέτυχαν να δώσουν χαρακτήρα μεγαλύτερης μοτοσυκλέτας στο μοντέλο που θα αποτελέσει βασικό καθημερινό μέσο μεταφοράς σε ένα μεγάλο φάσμα αναβατών στην Ασία, την Ευρώπη και την Αμερική. Για να δικαιολογήσει το «R» στο όνομά του απέκτησε ένα αεροδυναμικό ολόσωμο φαίρινγκ, αιχμηρή ουρά και σούπερ-σπορ σέλα συνεπιβάτη.

Η Honda για να τονίσει ακόμη περισσότερο την επιθετικότητα της μοτοσικλέτας και να της προσδώσει κύρος, πρόσθεσε στη μάσκα 2 προβολείς LED που μοιάζουν με μάτια αιλουροειδούς. Το CBR500R διαθέτει μεγάλης διαμέτρου δίσκους τύπου «μαργαρίτα» και ABS σε κάθε τροχό, συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι, πλαίσιο και ψαλίδι που θυμίζουν CBR-RR προηγούμενων γενεών και ένα φουτουριστικό τελικό εξάτμισης.

Χωρίς να ξοδέψει μεγάλα ποσά για το φρεσκάρισμα ενός ήδη επιτυχημένου μοντέλου, η Honda αναβαθμίζει στα σημεία τον αξιόπιστο δικύλινδρο  κινητήρα διατηρώντας το κόστος κατασκευής χαμηλά και κατά συνέπεια την τελική τιμή πώλησης της μοτοσικλέτας σε ανταγωνιστικό επίπεδο.honda02

Θανάσης Χούντρας