Σαρωτικές είναι οι εξελίξεις στη σειρά του MEGA, «Ταμπού», καθώς η Αστυνομία κυκλώνει τους υπόπτους της δολοφονίας στη λίμνη Παμβώτιδα, αλλά και στον ποταμό Βοϊδομάτη.

Η Αστυνόμος Ελένη ανακρίνει τον Γαβριήλ, που έκπληκτος ακούει ότι το έμβρυο της Σύνθιας που ανασύρθηκε νεκρή από τη λίμνη είναι δικό του. Παράλληλα,  ένας δεύτερος άνδρας μπαίνει στο κάδρο των ερευνών για τον φόνο.

Η Μελία φροντίζει να μάθει η Πέρσα πως είναι έγκυος από τον Έκτορα. Η Αλεξάνδρα παλεύει με τους δαίμονές της και ένα τραυματικό γεγονός από την παιδική ηλικία που θέλει να κρατήσει κρυφό.

Η σκιά δυο φόνων πλανάται πάνω από την πόλη των Ιωαννίνων, την ώρα που τα συναισθήματα μεταξύ των ηρώων του «Ταμπού» φουντώνουν και οι παράνομοι έρωτες εξελίσσονται.

Τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια του Ταμπού:

Επεισόδιο 9 (Δευτέρα 14 Οκτωβρίου): Η  Ευδοξία πληγωμένη εξαπολύει επίθεση στην Πέρσα, αφού νομίζει ότι η θεία της φλερτάρει έντονα με τον Ηρακλή. Την εγκυμοσύνη της ανακοινώνει η Μελία κι όπως είναι επόμενο, ο Σταύρος, γίνεται έξαλλος! Η ταυτότητα του άτυχου άντρα επιβεβαιώνεται και το πόρισμα της πυροσβεστικής κάνει λόγο για εμπρησμό του αυτοκινήτου. Ο Ηρακλής συνεχίζει να φλερτάρει την Πέρσα. Η μητέρα της Ματίνας έρχεται άρον άρον απ’ την Αλεξανδρούπολη, αφού μαθαίνει από τη Μυρτώ ότι η κόρη της αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Τα αδέρφια Καρτάλη πουλάνε το πατρικό τους σπίτι κι η Αλεξάνδρα δηλώνει πολύ ευχαριστημένη που υποχώρησαν. Παρά τις έντονες αντιρρήσεις του Νεκτάριου, η Ελισάβετ κάνει αίτηση για να δουλέψει και πάλι ως αεροσυνοδός. Η εξέταση DNA του εμβρύου που κυοφορούσε η νεκρή κοπέλα στη λίμνη, αποκαλύπτει ότι το μωρό ήταν του Γαβριήλ!

Επεισόδιο 10 (Τρίτη 15 Οκτωβρίου): Η Ελίνα προσπαθεί να τηλεφωνήσει στη Μαριλένα για να βρει κάπου μια συμπαράσταση, αλλά αυτή της κλείνει το τηλέφωνο. Ο μόνος δρόμος που της έχει μείνει ανοιχτός είναι πλέον η πορνεία! Στα Γιάννενα, η Ματίνα δυσφορεί κάτω από τον ασφυκτικό κλοιό της μητέρας της, ενώ η Ελένη ανακρίνει τον Γαβριήλ, που έκπληκτος ακούει ότι η Σύνθια κυοφορούσε το παιδί του. Ο Έκτορας με την Πέρσα αποφασίζουν για πρώτη φορά να κάνουν κοινή εμφάνιση και πάνε στης Μάρθας για φαγητό. Εκεί όμως θα κάνει ξαφνικά την εμφάνισή της και η Αλεξάνδρα περιπλέκοντας τα πράγματα. Ένα τραγικό περιστατικό, στοιχειώνει τη ζωή της υπαστυνόμου Κατερίνας, που συνδέεται με τον μεγάλο έρωτα της ζωής της, τον Αντρέα (Λευτέρης Ζαμπετάκης) που νοσηλεύεται σε ίδρυμα αποκατάστασης. Ο Νεκτάριος μαθαίνει ότι η Ελισάβετ έχει κάνει αίτηση προκειμένου να προσληφθεί ξανά ως αεροσυνοδός και προκύπτει μια ακόμα σύγκρουση μεταξύ τους. Η Μελία βάζει την Αγλαΐα να μεταφέρει στην Πέρσα πως είναι έγκυος από τον Έκτορα. Οι ερωτικές περιπτύξεις του Κυριάκου και της Μυρτώς βγαίνουν στο διαδίκτυο με απρόβλεπτες συνέπειες για τα δυο παιδιά και τις οικογένειές τους!

Επεισόδιο 11 (Τετάρτη 16 Οκτωβρίου): Ο Κυριάκος αγωνίζεται να κατεβάσει τα ερωτικά του βίντεο με την Μυρτώ με τη βοήθεια του Λουκιανού και των θείων του, αλλά δεν τα καταφέρνει. Η Ελένη και η Κατερίνα βάζουν στο «κάδρο» τον Μηνά για τον θάνατο της Σύνθιας Τόμσον. Η Μυρτώ, η Μαριλένα και η Θεώνη (Ερατώ Μανδαλενάκη) ανησυχούν για την Ματίνα και την ψυχική της κατάσταση, όσο εκείνη έχει μια ακόμη συνεδρία με τον Μηνά. Με τον Μηνά όμως έχει συνεδρία και η Αλεξάνδρα. Ο ψυχολόγος αντιλαμβάνεται πως της έχει συμβεί κάποιο ιδιαίτερα τραυματικό γεγονός στην παιδική ηλικία και ότι για εκείνη είναι ένα θέμα ταμπού που δε θέλει να αγγίξει. Ο Γαβριήλ αγωνίζεται να προσεγγίσει την Ελισάβετ, ενώ ο Νεκτάριος την πιέζει να  αναλάβει γραμματέας του στο νοσοκομείο. Η Αστυνομία βάζει στο στόχαστρο την Πόπη (Σοφία Μανώλη) για το κύκλωμα μαστροπείας, που έχει ήδη προσεγγίσει την Ευδοξία. Η Πέρσα μαθαίνει για την εγκυμοσύνη της Μελίας. Η Μυρτώ βρίσκεται μπροστά σε μια οδυνηρή έκπληξη.