Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την πρεμιέρα της σειράς «Μάγισσα, Φλεγόμενη καρδιά», τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 22.30.

Το πρώτο επεισόδιο της πολυαναμενόμενης σειράς του ΑΝΤ1, προβλήθηκε σε ειδική δημοσιογραφική προβολή στα Village και μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Πρόκειται για μια ακριβή παραγωγή που έχει δώσει σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια, και ένα εξαιρετικό καστ.

Στη δημοσιογραφική προβολή βρέθηκε σύσσωμη η οικογένεια του ΑΝΤ1, όλο το καστ της σειράς (απουσίαζε η Μαρία Κίτσου), ενώ αυτό που εισέπραττες ήταν ο ενθουσιασμός όλων για το έργο που παραδίδουν στους τηλεθεατές.

Ηλίας Μελέτης, Γιουλίκα Σκαφιδά, Λευτέρης Χαρίτος

Το σεναριογραφικό δίδυμο εξήγησε πως ζητούμενο και φέτος είναι η ποιότητα, ενώ παραδέχτηκαν πως δεν ήταν εύκολη η μετάβαση από τον πρώτο στον δεύτερο κύκλο. Ωστόσο, Τσαμπάνη και Καλκόβαλης κάνουν αυτή τη μετάβαση να μοιάζει εύκολη και να είναι ένα αριστούργημα. Όπως και η σκηνοθεσία του Χαρίτου που πέτυχε από το πρώτο επεισόδιο να μας ταξιδέψει πίσω στον χρόνο.

Και αυτό -πέρα από την πλοκή- είναι και το δυνατό σημείο της Μάγισσας: το ταξίδι στον χρόνο. Από το 1910, όπου μας συστήνεται ο δισέγγονος της Θεοφανώς και του Μάρκου, ο Ανδρέας Λάσκαρης, μεταφερόμαστε στο 1710, στην Πανδώρα (Μαρία Κίτσου) εκεί όπου ξεκίνησαν όλα. Και κάπου εδώ εμφανίζεται και η Θεοφανώ ως συνδετικός κρίκος του παρελθόντος με το μέλλον και αυτή η σύνδεση, όπως γίνεται, είναι αριστουργηματική! Δεν θα πούμε περισσότερα για να μη δώσουμε και spoiler.

Ωστόσο, μπορούμε να σας αποκαλύψουμε πως από το πρώτο κιόλας επεισόδιο φάνηκε ότι ο έρωτας και το μυστήριο είναι τα βασικά συστατικά της πλοκής. Τα κοστούμια είναι εξαιρετικά (ειδικά τα βενετσιάνικα) και σε μεταφέρουν στο κλίμα της εποχής, ενώ αυτό που μας έκανε θετική εντύπωση είναι πως δεν «φόρεσαν» τους ηθοποιούς, αλλά οι ηθοποιοί φόρεσαν τα κοστούμια.