Στην έρημο του Μαρακές συνεχίζονται τα γυρίσματα του ΤΙΜΩΡΟΥ, της νέας δραματικής σειράς του Alpha. Υπό την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Μιχάλη Κωνσταντάτου, η ομάδα έχει μπει για τα καλά στο μαγικό τοπίο, συνεχίζοντας τα γυρίσματα με σκηνές μοναδικά εντυπωσιακές στην όψη και συγκλονιστικές όσον αφορά στις εξελίξεις.

Ο Μάρκος (Δ. Λάλος) επιστρέφει εδώ, στην έρημο, στο σημείο μηδέν της ζωής του, στο σημείο από όπου ξεκίνησαν όλα. Για να σταθεί ξανά στην αφετηρία. Όχι για να σβήσει το παρελθόν. Το παρελθόν είναι χαραγμένο με καυτό σίδερο μέσα του. Έρχεται για να προδιαγράψει το μέλλον. Η έρημος που περπατά, αντικατοπτρίζει την έρημο της ψυχής του. Η αχανής, ατέλειωτη έκταση, το επαναλαμβανόμενο τοπίο λειτουργεί σαν λούπα στα συναισθήματα του. Ο Μάρκος είναι αποφασισμένος.

Οδηγώντας το μαύρο τζιπ του, μια κουκίδα στην απόλυτη ομοιομορφία, προσπερνά καραβάνια με καμήλες, για να σταματήσει στη μέση της ερήμου. Εκεί τον περιμένει ο σύμμαχος και φίλος του, Αντρέας (Ν. Γκέλια). Ο Μάρκος του εξηγεί το σχέδιό του. Ή καλύτερα την αρχή του σχεδίου του. Όπως η ατέλειωτη γραμμή του ορίζοντα χάνεται μέσα σε λόφους χρυσοκίτρινους, έτσι κι ο δικός του ορίζοντας, η προοπτική της ζωής του μοιάζει ανολοκλήρωτη, εάν δεν πάρει την εκδίκηση του.

Τα ίχνη του ακολουθούν το δρόμο, που στην προβολή του συναντά την οροσειρά του Άτλαντα. Φθάνει σε ένα αγροτικό σπίτι μέσα στην έρημο. Ο ιδιοκτήτης του είναι γνωστός του Μάρκου από τα παλιά. Πώς θα τον αντιμετωπίσει ο Μάρκος; Τι κουβέντες θα ανταλλάξουν; Ποιος είναι ο ρόλος του στην ιστορία; Για τον Μάρκο όλα ξεκαθαρίζουν, μετά από αυτή τη συνάντηση.

Η μπλε ώρα έχει ήδη βάψει τους αμμόλοφους που σιγά σιγά αλλάζουν χρώμα, σε ένα μωβ ηλιοβασίλεμα. Οι σκιές κάτω από το φεγγάρι, όπως γράφουν πάνω στην άμμο, μεγεθύνουν τη μυστικιστική ατμόσφαιρα του τοπίου. Μια ώρα που η φύση αναζητά τη δική της κάθαρση. Στη δική του περίπτωση η κάθαρση δεν θα’ ρθει. Δεν θα εμφανιστεί μπροστά του ένα παιδί με κατάξανθα χρυσά μαλλιά για να του μιλήσει για την αγάπη, τη φιλία, το νόημα της ζωής. Γιατί, όλα αυτά για τον Μάρκο έχουν θαφτεί πριν από 19 χρόνια, κάτω από την ίδια άμμο, πάνω στην οποία τώρα σχηματίζονται τα αποτυπώματα των ποδιών του.

Ο ήχος από τα βήματα της εγκατάλειψης, από τα βήματα της προδοσίας που συνέβη σε αυτό το σημείο της γης εις βάρος του, δεν έπαψε να τον ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια. Μόνο που τώρα είναι ο ίδιος που ορίζει το παιχνίδι και τους κανόνες του. Είναι αυτός που μπορεί να δει πίσω από τον Άτλαντα.

Είναι Ο ΤΙΜΩΡΟΣ και ξέρει ότι έχει το ηθικό δίκαιο με το μέρος του.

Ο ΤΙΜΩΡΟΣ – Έρχεται στον Alpha!