Ολοκληρώθηκε για φέτος το MasterChef αφού οι κριτές υποδέχτηκαν τους δύο φιναλίστ για τελευταία φορά το βράδυ της Πέμπτης στον τελικό του μαγειρικού διαγωνισμού με το τεράστιο έπαθλο των 100.000 ευρώ.

«Φέτος είχαμε να κάνουμε με το πιο δύσκολο και πιο συναρπαστικό MasterChef που έχει γίνει ποτέ» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Σωτήρης Κοντιζάς στην αρχή του επεισοδίου, λόγια που έδωσαν κίνητρι στους δύο συμμετέχοντες να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Η Χριστίνα Χριστοφή και ο Λευτέρης Ζαφειρόπουλος κλήθηκαν να αποδείξουν ποιος από τους δύο είναι ο καλύτερος μάγειρας.

Οι τρεις κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος υποδέχθηκαν στο πλατό του ριάλιτι μαγειρικής τον βραβευμένο με δυο αστέρια Michelin, Βάσκο σεφ Andoni Luis Aduriz. Το δικό του πιάτο έπρεπε να αντιγράψουν οι δύο φιναλίστ για τον τελικό.

Η Χριστίνα και ο Λευτέρης προσπάθησαν πολύ μέσα σε μια σκληρή μονομαχία δίνοντας όλο τους τον εαυτό για να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των κριτών και φυσικά του καλεσμένου τους.

Ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος μαζί με τον Andoni Luis Aduriz δοκίμασαν τα πιάτα και έδωσαν την τελική τους βαθμολογία.

Μέχρι εκεί το επεισόδιο ήταν μαγνητοσκοπημένο και στη συνέχεια στους τηλεοπτικούς δέκτες παρουσιάστηκε η live εικόνα του τελικού του MasterChef.

Οι κριτές ξεκίνησαν να ανοίγουν τους φακέλους με τις βαθμολογίες των πιάτων με την αγωνία να χτυπάει κόκκινο όταν το σκορ ήταν ισόπαλο 14-14 ύστερα από την ανακοίνωση των βαθμών στο Mystery Box και στο Τεστ Δημιουργικότητας.

Τα πάντα κρίθηκαν από τη βαθμολογία του καλεσμένου chef : «Βαθμολογήθηκε με 9 από τον σεφ Aduriz και κερδίζει το φετινό MasterChef… ο Λευτέρης» ανακοίνωσε, λίγα λεπτά αργότερα, ο Σωτήρης Κοντιζάς για να ορίσει τον μεγάλο νικητή ενώ η Χριστίνα έλαβε 7.

«Νιώθω πολύ χαρούμενος… Θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη στον θείο μου», είπε με δάκρυα στα μάτια ο νικητής του φετινού MasterChef αφιερώνοντας τον τίτλο στον αγαπημένο του θείο που έφυγε από τη ζωή.