«Άλλο να υπερασπιστώ την ισότητα των ανθρώπων και άλλο να πρωτοστατώ σε μια παρέλαση κλόουν» είπε στον «αέρα» της χθεσινής του τηλεοπτικής εκπομπής ο Γιώργος Λιάγκας σχολιάζοντας το Athens Pride που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και προκάλεσε αντιδράσεις. Ο παρουσιαστής του «Πρωινού» του Ant1, το πρωί της Τετάρτης (14/06) θέλησε να προχωρήσει σε ορισμένες διευκρινιστικές δηλώσεις γιατί όπως χαρακτηριστικά τόνισε «στήθηκε πάλι ένα λαϊκό τηλεοπτικό δικαστήριο».

«Να πω κάποια πράγματα, διότι είδα ότι στήθηκε πάλι ένα λαϊκό τηλεοπτικό δικαστήριο γι’ αυτό που ειπώθηκε χθες εδώ στην εκπομπή με αφορμή το gay pride στην Αθήνα. Να το ξεκαθαρίσω. Εγώ, σαν άνθρωπος, πάω κατευθείαν στο πρόβλημα και στην πιθανή λύση του προβλήματος. Δεν είμαι άνθρωπος του εντυπωσιασμού και του επικοινωνιακού πυροτεχνήματος. Δηλαδή να πω τρία πράγματα για να γίνω αρεστός. Ποτέ δεν λειτουργούσα έτσι. Πάντα έλεγα πράγματα για να υπηρετήσω την ουσία» σχολίασε αρχικά ο Γιώργος Λιάγκας.

Στην συνέχεια ο παρουσιαστής τόνισε: «Αφορμή για το χθεσινό μου σχόλιο, στάθηκε το γεγονός ότι το ρεπορτάζ που δείξαμε για τους γονείς που βρέθηκαν στα δικαστήρια από το ίδιο τους το παιδί που ήταν ομοφυλόφιλο. Το παιδί μήνυσε τους γονείς του γιατί δεν τον αποδεχόντουσαν και του έκαναν bullying στο ίδιο του το σπίτι. Και λέω λοιπόν εγώ, εχθές, με το ταπεινό μου το μυαλό. Όλη η κοινωνία οφείλουμε να φέρουμε τους γονείς σε ένα στάδιο να καταλάβουν, γιατί όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι ανεξάρτητα χρώματος, φύλου, σεξουαλικής προτίμησης κλπ. Όλοι είμαστε ίσοι και οι γονείς πρέπει να είναι περήφανοι για το παιδί τους είτε είναι gay, straight, άσπρο, μαύρο. Είμαστε όλοι ίσοι. Λέω εγώ τώρα…. Ποιος υπηρετεί αυτόν τον σκοπό; Να καταλάβουν δηλαδή οι γονείς; Το εξυπηρετεί μια πλουμιστή παρέλαση; Που καλά κάνει και γίνεται, δεν με απασχολεί αυτό εμένα. Ή το εξυπηρετεί ένα σήριαλ σαν του Καπουτζίδη που πιο εύκολα δίνει το μήνυμα του γονιού ότι δεν πρέπει να ντρέπεται για το παιδί του;».

Απευθυνόμενος στους συναδέλφους του, ο Γιώργος Λιάγκας είπε: «Μείνετε κύριοι συνάδελφοι στην ουσία. Ας αποφασίσουμε ότι είμαστε όλοι από την ίδια μεριά. Αν πυροβολείτε εσείς εμένα, που είμαι πιο μπροστά από εσάς, γιατί όταν μίλησα για το γάμο των ανθρώπων στην Ελλάδα ανεξάρτητα από το φύλο, και μίλησα για την τεκνοθεσία ανεξάρτητα φύλου των γονιών… Ήμουν ο πρώτος που τα είπα και τότε με λοιδόρησαν. Τώρα όλοι είναι μαζί σε αυτό που είπα εγώ πριν από χρόνια. Άρα αποφασίστε ότι είμαι μαζί σας. Απλώς έχω μια λογική διαφορετική, και μια διαφορετική οπτική. Δεν μου αρέσει η πρόκληση. Δεν μου αρέσει ο άνδρας που βγαίνει και λέει έχω πάει με 5.000 γυναίκες. Δεν τον θεωρώ μάγκα. Δεν μου αρέσει ένας άνθρωπος που ντύνεται έξαλλα και προκλητικά. Δεν μου αρέσει. Δεν είναι της αισθητικής μου».