Ανατρεπτικό ήταν το επεισόδιο της Παρασκευής (12/5) του MasterChef, που προβλήθηκε μέσα από τη συχνότητα του Star, στο οποίο οι παίκτες θα μάθαιναν από τους τρεις κριτές τα αποτελέσματα της ομαδικής δοκιμασίας με τους γαστρονομικούς μεζέδες.

Αφού ο Γιώργος Πορφύρης «κούφανε» τους τρεις σεφ αποκαλύπτοντας και αναλύοντας ότι η ομάδα του, η κόκκινη, ακολούθησε τακτική Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στην ομαδική και προέβη στην ανάλυση αυτής, ο Σωτήρης Κοντιζάς προχώρησε σε μια ανατρεπτική ανακοίνωση ζητώντας από τους παίκτες της ηττημένης μπλε ομάδας να ψηφίσουν για πρώτη φορά θετικά.

Με τη ψήφο τους είχαν την δυνατότητα να «σώσουν» έναν συμπαίκτη τους, δίνοντας του αυτόματα μια θέση στους επτά καλύτερους του φετινού διαγωνισμού. Το όνομα που βγήκε για την ασυλία ήταν αυτό του Νίκου Τράκα, με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα μέλη της, Αλέξανδρος, Άγγελος και Ηλίας να βγουν απευθείας στον τάκο.

Οι τρεις παίκτες για να παραμείνουν στον διαγωνισμό μαγειρικής, έπρεπε να αντιγράψουν πιάτο του βραβευμένου με αστέρι Michellin, chef Luca Piscazzi,ο οποίος είχεετοιμάσει μια ιδιαίτερη μαγειρίτσα με θαλασσινά που οι τρεις διαγωνιζόμενοι έπρεπε να αντιγράψουν με όση το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια γεύσης, υφής και εμφάνισης.

Μετά την κριτική που δέχθηκαν από τους τρεις σεφ, Άγγελος και Αλέξανδρος κέρδισαν από μία θέση στον εξώστη και την παρουσία τους στην τελική 7άδα του MasterChef 2023, αναγκάζοντας τον Ηλία Κιαζόλι, ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για το φετινό έπαθλο, να παραδώσει την ποδιά και να αποχωρήσει από τον μαγειρικό διαγωνισμό.

Στις τελευταίες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Ηλίας Κιαζόλι δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνηση και να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Λίγο πριν κλείσει εκ νέου πίσω του την πόρτα του MasterChef, ο Ηλίας ξεχώρισε τη δεύτερη συμμετοχή του στον διαγωνισμό λέγοντας πως είναι η καλύτερη, ενώ σημείωσε πως θα κρατήσει μόνο τα θετικά, όπως έκανε και την πρώτη φορά.

«Είμαι χαρούμενος γενικά. Πέρασα πολύ ωραία φέτος, πολύ καλύτερα από την πρώτη φορά και κρατάω μόνο τα θετικά. Θέλω να δω στον τελικό τον Πορφύρη, τον Άγγελο, τον Άλεξ και τον Τράκα. Σας συμπαθώ όλους αλλά έχω μία ιδιαίτερη αδυναμία στον κύριο Κουτσόπουλο», είπε ο Ηλίας Κιαζόλι.

«Για μένα είσαι από τους καλύτερους μάγειρες που έχουν περάσει από το MasterChef όλα αυτά τα χρόνια που ο διαγωνισμός είναι στον αέρα. Το λέω και το εννοώ», σχολίασε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, άποψη που υιοθέτησε και ο Πάνος Ιωαννίδης.

Τα δύο κόκαλα όμως που εντόπισαν στο πιάτο του, τόσο ο chef Κουτσόπουλος, όσο και ο Πάνος Ιωαννίδης, κόστισαν πολύτιμους βαθμούς στον διαγωνιζόμενο.

Οι συμπαίκτες του στον εξώστη μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον παίκτη που αποχώρησε, δηλώνοντας έκπληκτοι που ένα από τα μεγάλα φαβορί δεν πέρασε στην τελική 7άδα του μαγειρικού διαγωνισμού.