Η μεγάλη στιγμή έφτασε για τη γιορτή της μουσικής, έφτασε. Σε απευθείας σύνδεση με το Liverpool Arena, η ΕΡΤ μεταδίδει αυτή την ώρα τον πρώτο ημιτελικό του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Η Μαρία Κοζάκου και η Τζένη Μελιτά υποδέχθηκαν το τηλεοπτικό κοινό ενώ τα πρώτα πλάνα από την έναρξη είναι άκρως εντυπωσιακά.

Τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και της περσινής νικήτριας Ουκρανίας, δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Παρόλα αυτά ψηφίζουν κανονικά στους δύο Ημιτελικούς και συγκεκριμένα: Στον Α’ Ημιτελικό ψηφίζουν Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, ενώ στον Β’ Ημιτελικό ψηφίζουν Ισπανία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην αρχή προβλήθηκε ένα βίντεο στο οποίο υποδέχονται όλη την Ευρώπη στον διαγωνισμό. Μάλιστα στην έναρξη της προβολής έκαναν μια ξενάγηση στο Λίβερπουλ ενώ στα πλάνα φάνηκε και ο βασιλιάς Κάρολος με τη βασίλισσα Καμίλα.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον αποψινό πρώτο ημιτελικό είναι η εξής:

1.Νορβηγία

2.Μάλτα

3.Σερβία

4.Λετονία

5.Πορτογαλία

6.Ιρλανδία

7.Κροατία

8.Ελβετία

9.Ισραήλ

10.Μολδαβία

11.Σουηδία

12.Αζερμπαϊτζάν

13.Τσεχία

14.Ολλανδία

15.Φινλανδία

Η Ελλάδα εμφανίζεται στην 8η θέση του Β’ Ημιτελικού (Πέμπτη 11/5) με τον Βίκτωρα Βερνίκο να ερμηνεύει το «What They Say».