Η πιο ξακουστή δοκιμασία του MasterChef επέστρεψε. Για ακόμα μια χρονιά ο θρυλικός «Τοίχος» υψώθηκε και πάλι στον διαγωνισμό μαγειρικής του Star στο επεισόδιο της Πέμπτης (27/4).

Τίποτα δεν είναι ίδιο στον φετινό διαγωνισμό. Σε αυτή την ομαδική δε θα προκύψει αποχώρηση, αλλά οι φετινοί διεκδικητές του Silver Award των 10.000 ευρώ!

Ο Νίκος Τράκας, έχοντας κερδίσει στη δοκιμασία του Test Δημιουργικότητας, ήταν ο αρχηγός της μίας ομάδας και εκείνος που είχε τα πλεονεκτήματα αυτής της δοκιμασίας στη διάθεσή του.

Ο νεαρός παίκτης επέλεξε να είναι αρχηγός της μπλε ομάδας με μέλη τους: Αλέξανδρος, Ηλίας, Μαρία Μπέη και Άγγελος.

Στην κόκκινη ομάδα εντάχθηκαν οι: Στέφανος, Θόδωρας, Μότο Μότο, Δημήτρης, Μαρία Λ. και Γιώργος Πορφύρης.

Από τις δυο ομάδες έπρεπε να διαμορφωθούν δυο υπο-ομάδες και πλέον να οριστούν υπαρχηγοί και αρχηγός της κόκκινης ομάδας.

Υπαρχηγός της κόκκινης ομάδας ορίστηκε ο Ηλίας, αρχηγός της κόκκινης ομάδας ο Πορφύρης με υπαρχηγό τον Θόδωρα.

Στη συνέχεια, οι τρεις κριτές τους αποκάλυψαν τα τρία βασικά υλικά των πιάτων που θα ετοίμαζαν και οι αρχηγοί των δυο ομάδων μπήκαν στην αποθήκη τροφίμων για να πάρουν και τα υπόλοιπα.

Έγινε της…πάπιας – Οι κριτές στοιχημάτισαν και «λύθηκαν» στα γέλια

Όσο οι top 11 ετοίμαζαν τα πιάτα οι τρεις κριτές τους επέβλεπαν κάνοντας παράλληλα μία αναδρομή στην αγαπημένη δοκιμασία των προηγούμενων κύκλων του διαγωνισμού μαγειρικής.

«Είναι αγαπημένη δοκιμασία. Νομίζω ότι απ’ όλες τις χρονιές ο Τοίχος με Τσίκιλη ήταν ο καλύτερος», ανέφερε αρχικά ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

«Ήταν ο πρώτος. Με μια πάπια που δεν μπήκε ποτέ στο πιάτο», απάντησε ο Σωτήρης Κοντιζάς, κομπιάζοντας λιγάκι στη λέξη «πάπια». Αυτό έδωσε την αφορμή στον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να προκαλέσει τους συναδέλφους του να πουν τον γνωστό γλωσσοδέτη «Μια πάπια, μα ποια πάπια; Μια πάπια με παπιά».

Πιο αδύναμοι αποδείχτηκαν ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος. Αντιθέτως, την έκπληξη έκανε ο Πάνος Ιωαννίδης, ο οποίος τα κατάφερε.

Ο «θείος Λεό» τον προκάλεσε λέγοντας πως αν το πει πιο γρήγορα και σωστά θα του δώσει 50 ευρώ.

Ο Πάνος Ιωαννίδης προσπάθησε, αλλά μπερδεύτηκε με αποτέλεσμα οι τρεις τους να «λυθούν» από τα γέλια.