Η Σταματίνα Τσιμτσιλή πήρε μέρος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες στην ελληνική τηλεόραση, σχετικά με τον τρόπο που παρουσιάζουν οι εκπομπές τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη. Η παρουσιάστρια, χαρακτηριστικά, είπε πως «κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος».

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή σημείωσε στον αέρα της εκπομπής της, Happy Day, πως συμφωνεί απόλυτα με τον Δημήτρη Κίτσο, ο οποίος σε δηλώσεις του είχε αναρωτηθεί «γιατί ασχολούμαστε με το αν γελούσαν οι ηθοποιοί στην πορεία διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη κι όχι με τη διαχείριση των κυβερνήσεων που έφερε αυτή την τραγωδία». Στη συνέχεια, η παρουσιάστρια ανέφερε πως διαφωνεί με τον τρόπο και το ύφος που ο Γιώργος Λιάγκας επιλέγει να μιλήσει στην εκπομπή του «Το πρωινό».

Απαντώντας στο χτεσινό ξέσπασμα του Γιώργου Λιάγκα, η Σταματίνα Τσιμτσιλή απάντησε «Εγώ έχω πει ότι ασχολούμαστε με αυτό το θέμα, αλλά όταν ασχολούμαστε, ασχολούμαστε ουσιαστικά κι όχι με το πώς το έπαιξε η απέναντι εκπομπή».

Συγκεκριμένα, τα σχόλια της παρουσιάστριας ήταν τα εξής:

«Θέλω να πω με αφορμή αυτά που είπε ο Δημήτρης Κίτσος, συμφωνώ απόλυτα μαζί του και του βγάζω το καπέλο. Κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος, η μισή τηλεόραση σχολιάζει την άλλη μισή, κάτι που νομίζω ότι θυμώνει και τον κόσμο γιατί χάνουμε την πραγματική αιτία για την οποία θα έπρεπε να συνασπιστούμε. Πρέπει να βρούμε όλοι τους ενόχους, σε όλες τις κατευθύνσεις και αντί να ασχολούμαστε με τις κυβερνήσεις, τους πολιτικούς, τους εμπλεκόμενους στον ΟΣΕ, ασχολούμαστε με το πώς τα είπε ο Κανάκης, ο Μουτσινάς, ακόμα και ο Λιάγκας.

Μπορεί κι εγώ σαν Σταματίνα να μη συμφωνώ, ούτε με το ύφος, ούτε με τον τρόπο του Λιάγκα. Αν, όμως, χάσω τη μισή μου εκπομπή να σχολιάζω τη σκαλέτα του Λιάγκα, ουσιαστικά χάνω το δάσος. Εγώ έχω πει “ασχολούμαστε με αυτό το θέμα, αλλά όταν ασχολούμαστε, ασχολούμαστε ουσιαστικά, όχι με το πώς το έπαιξε η απέναντι εκπομπή”.

Και γενικώς να μην τροφοδοτούμε, ο καθένας από τη δική του πλευρά, την τοξικότητα, την ανθρωποφαγία και τον διχασμό. Είμαστε εδώ να καταγράψουμε αν άνοιξαν τα μαγαζιά μετά το πένθος, κι εμείς το παίξαμε σαν θέμα, αλλά όχι να κουνάς το δάχτυλο και να βάζεις στο κάδρο κάποιον με τον τίτλο «ο επικηρυγμένος που άνοιξε το μαγαζί του μετά το πένθος. Θέλει μία ηρεμία»

Σχολιάζοντας, επίσης, τις κριτικές που δέχτηκε ο Σπύρος Μπιμπίλας για τις φωτογραφίες από την πορεία, όπου, χαμογελούσε, η Σταματίνα Τσιμτσιλή απάντησε «Οκ, συμφωνώ, δείχνει λίγο άτοπο το να ‘σαι σε μία πορεία για 57 ψυχές και να χαμογελάς. Δε διαφωνώ. Δείχνει άστοχο! Προτιμώ, όμως, έναν άνθρωπο που πάει και διαδηλώνει, παρά έναν άνθρωπο που κάθεται στον καναπέ, δε διαδηλώνει ποτέ και απλά χρησιμοποιεί τα social media».