Σε ταραγμένα νερά κινήθηκε όλο το επεισόδιο της Δευτέρας του GNTM. Την αρχή έκανε η Coty που είχε την καλύτερη φωτογραφία και θα μοίραζε τo disadvantage στην δοκιμασία αποχώρησης. Με τις στρατηγικές και τα «καρφώματα» καλά να κρατούν, το νεαρό μοντέλο που δέχτηκε… επίθεση στα τελευταία επεισόδια απασφάλισε και δήλωσε: «Θέλω να τα κάνω όλα που@@@».

Ακολούθησε το challenge της δοκιμασίας που ήταν ένας συνδυασμός μιας πασαρέλας βυθισμένης στο νερό και μιας girly φωτογράφισης, στην οποία τα μοντέλα θα κρατούσαν ένα γλειφιτζούρι Chupa Chups.

Τα κορίτσια δεν φάνηκε να έχουν καταλάβει το concept, με αποτέλεσμα την απόγνωση της Βίκυς Καγιάς που αναφωνούσε «Καταστροφή, έχω πάθει τσότσο» και τις φωνές του Τάσου Σοφρωνίου «Θα φύγεις, το καταλαβαίνεις;».

Και ακολούθησε η συγκέντρωση στο πλατό για τα αποτελέσματα της φωτογράφισης. Η πλειοψηφία των κοριτσιών δεν κατάφερε να δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα, με τις πόζες τους να χαρακτηρίζονται το λιγότερο απογοητευτικές. Ενδεικτικό είναι ότι ο Τάσος Σοφρωνίου είπε ότι οι μισές έπρεπε να βγουν στον τάκο. Οι κριτές έδειξαν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια λαθών και τα σχόλιά τους έπεσαν σαν πέλεκυς στα κορίτσια.

«Μου έχεις στοιχειώσει τα όνειρα» – «Πάγωσε» με τον Γιώργο Καράβα

Η ώρα της Γρηγοριάνας έφτασε για να αξιολογηθεί στο GNTM, αλλά ο Γιώργος Καράβας ήθελε να κάνει αρχικά μία παρέμβαση και να πει στη νεαρή παίκτρια πως την είδε στο όνειρό του.

«Έχω να πω κάτι σχετικά με εσένα, μου έχεις στοιχειώσει τα όνειρα. Για κάποιο λόγο είδα εσένα στον ύπνο μου, την Βίκυ και κάποιες από τις κοπέλες. Ήμασταν σε ένα σπίτι κι ήθελα να σου κάνω μια πλάκα. Πάω και τοποθετώ τα ρούχα μου στο κρεβάτι το δικό σου. Έρχεσαι εσύ και μου κάνεις τίνος είναι αυτά τα πράγματα;

Λέω ότι είναι στο κρεβάτι μου δικά μου και μου τα πετάς κάτω. Σου μιλάω ειλικρινά ξύπνησα με τόσα νεύρα κι είχα έρθει εδώ και λέω θα της το πω» είπε ο Γιώργος Καράβας στο GNTM κι όλοι λύθηκαν στα γέλια.

«Είναι μία από τις top φωτογραφίσεις της σεζόν»

Στο πλατό όταν έφτασε η ώρα της κριτικής για την Αλεξία, οι κριτές ενθουσιάστηκαν με τη φωτογραφία της.

Ήρθε αυτή η στιγμή που περίμενα τόσο πολύ. Αυτή η υπερσυγκλό στιγμή που έχεις βγει μία καρακαλόνα, που είσαι μέσα στο concept. Επιτέλους τα κατάφερες. Είμαι τόσο περήφανη για σένα» της είπε η Βίκυ Καγιά.

Στη συνέχεια ο Τάσος Σοφρωνίου της είπε ότι έχει μία από τις top φωτογραφίσεις της σεζόν. Κριτική που δεν άρεσε μάλλον σε αρκετές από τις συμπαίκτριές της καθώς η Αλεξία έχει βρεθεί δύο φορές στο bottom two και οι συνδιαγωνιζόμενές της πιστεύουν ότι έπρεπε να έχει φύγει. Κάποιες δε, συμπεριφορές της χαρακτηρίστηκαν διπρόσωπες και η παίκτρια έχει δημιουργήσει πολλές αντιπάθειες μέσα στο σπίτι.

Η άκομψη συμπεριφορά της Coty που εκνεύρισε τη Βίκυ Καγιά

Κατά τη διάρκεια της κριτικής στη Ραφαέλα, η Coty μιλούσε συνεχώς στη Μάρα. Κάποια στιγμή η Βίκυ Καγιά τις είδε και δεν έκρυψε την ενόχλησή της. Έκανε παρατήρηση στην Coty λέγοντάς της χαρακτηριστικά: «Εσείς οι δυο γιατί γελάτε εκεί πίσω; Σε κάθε πλατό το κάνεις αυτό Coty, όλo γελάς, μιλάς, σχολιάζεις»

Η Coty ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι κουνιέται επειδή έχει θέμα με την ορθοστασία της!

«Ποια είναι η Ειρήνη Παπά; Από το GNTM 2;»

Θερμά ήταν τα σχόλια του Γιώργου Καράβα προς την Μαρία στο GNTM και την παρομοίασε με την Ειρήνη Παπά, αναφέροντας πως μοιάζουν πολύ στο πρόσωπο.

«Μαράκι είσαι ίδια η Ειρήνη Παπά. Κυριολεκτικά όμως. Παιδιά είναι ολόιδια. Ίσως αυτό μου βγάζει star quality σε εσένα. Φωτογραφικά. Τα μάτια τα έντονα, τα φρύδια, η μύτη, το πηγούνι. Στα δικά μου μάτια» είπε ο κριτής, γιατί βρήκε διαφωνίες από τους υπόλοιπους κριτές .

Το όνομα ακούστηκε άγνωστο στα υπόλοιπα κορίτσια που γύρισαν με απορία τα κεφάλια τους για να μάθουν ποια είναι αυτή η Ειρήνη Παπά: «Ποια είναι η Ειρήνη Παπά; Από το GNTM 2; (σ.σ. Χαρά Παππά). Όχι ρε!

Ξέρεις ότι μοιάζεις, αν είναι αυτή που νομίζω» σχολίασε η Γεωργιάννα στην Ειρήνη με τη δεύτερη να απαντά: «Όλες μοιάζουμε οι Κύπριες».

Aυτό το μοντέλο πήρε την καλύτερη φωτογραφία

Κάποιες διαγωνιζόμενες, λοιπόν, κατάφεραν να περπατήσουν με χάρη στην πασαρέλα και κάποιες τα θαλάσσωσαν, ενώ στη φωτογράφιση διαψεύστηκαν οι ελπίδες που είχαν οι κριτές για κάποια μοντέλα, που θεωρούσαν top.

Παρόλα αυτά, τις δυο καλύτερες φωτογραφίες είχε η Αλεξία και η Μάρα.

Η Βίκυ Καγιά ανακοίνωσε ότι τη δουλειά την πήρε η Μάρα, η οποία ήταν και η πρώτη της φορά μέσα στον διαγωνισμό που κατάφερε να πάρει την καλύτερη φωτογραφία.

«Σοκ! Τι να πω. Δεν το είχα φανταστεί και πάρα πολύ. Ήξερα ότι θα έχω καλή λήψη αλλά δεν περίμενα να τα έχω πάει τόσο καλά. Πίστευα στον εαυτό μου αλλά είχα δει και τις άλλες κοπέλες που είχαν καλές φωτογραφίες» είπε η Μάρα.

Ποια αποχώρησε; Ραφαέλα ή Ειρήνη;

Η Ειρήνη και η Ραφαέλα είχαν τις χειρότερες φωτογραφίες στο πλατό του GNTM 5. Ωστόσο, το μοντέλο που αποχώρησε ήταν η Ραφαέλα. «Κάποια στιγμή νόμιζα ότι θα συνέχιζα εγώ στο παιχνίδι, δεν έγινε αυτό, εντάξει… έφυγα Τα βάζω με τον εαυτό μου γιατί πιστεύω και ξέρω ότι δεν άξιζα αυτό το αποτέλεσμα».

Το νεαρό μοντέλο ξέσπασε σε κλάματα καθώς αποχαιρετούσε τους κριτές.

Η Ειρήνη ήταν το disadvantage της Coty και έπρεπε να βγάλει λήψη μέσα σε δύο λεπτά, ενώ οι υπόλοιπες σε τέσσερα. Με την κίνησή της αυτή ήθελε να πετάξει έξω από τον διαγωνισμό τη 18χρονη Κύπρια, η οποία όπως είπε είναι «εκτός mood». Τελικά η Coty δεν πέτυχε για λίγο τον στόχο της.