Οι ισορροπίες ανατράπηκαν στο GNTM, μετά τις οικειοθελείς αποχωρήσεις της Εβελίνας και της Έφης. Στο επεισόδιο της Τρίτης (18/10) τα κορίτσια ήταν μουδιασμένα από τις εξελίξεις στο διαγωνισμό μόδας και ιδιαίτερα η Μικαέλα, η οποία δεν μπορεί να συνηθίσει πως έφυγε η Έφη, με την οποία ήταν φίλες.

Η διαγωνιζόμενη νιώθει μόνη σε αυτήν την πορεία καθώς πλέον είναι η μοναδική υποψήφια, η οποία είναι σε μεγαλύτερη ηλικία σε σχέση με τα υπόλοιπα κορίτσια.

«Δύσκολο ήταν το πρώτο ξύπνημα χωρίς την Έφη. Όλη μέρα προσπαθώ να συνέλθω και τώρα πάλι πρέπει να τα σκέφτομαι αυτά. Νιώθω λίγο μόνη, ένα είδος εγκατάλειψης, αλλά δεν φταίει η Έφη για αυτό. Μόνη μου το δημιούργησα αυτό».

Όταν έφτασαν στη βίλα η Mary Vitinaros κι ο Χρήστος Μπίρμπας, συνέχισε: «Εντάξει είμαι. Θέλω το χρόνο μου. Μην μου δίνετε σημασία, δεν θέλω να χαλάτε την ενέργειά σας για αυτό. Μια χαρά θα είμαι.

Έχω τύψεις που την πίεσα να μείνει. Ήθελα να κάνουμε αυτό το ταξίδι μαζί. Να μην είμαι η μόνη μεγάλη γυναίκα σε αυτήν την περιπέτεια» είπε συγκινημένη η Μικαέλα.

Το κλίμα ήρθαν να ελαφρύνουν η Mary Vitinaros κι ο Χρήστος Μπίρμπας, ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκε η Βίκυ Καγιά για ένα διαφορετικό μάθημα πασαρέλας.

Η δοκιμασία με διάσημο καλεσμένο και το αβαντάζ της Νικόλ

Για πρώτη φορά στο GNTM στήθηκε ένα σκηνικό με μία πασαρέλα 65 μέτρων, που χωρίστηκε σε τέσσερις εποχές και τα κορίτσια κλήθηκαν να περπατήσουν για ένα φαντασμαγορικό fashion show χωρίς προηγούμενο. Οι διαγωνιζόμενες περίμεναν με ενθουσιασμό την άφιξη του Peter Dundas, του σχεδιαστή που ντύνει με τις δημιουργίες του την αφρόκρεμα της παγκόσμιας showbiz.

Η Νικόλ που πήρε την καλύτερη φωτογραφία στην περασμένη δοκιμασία είχε το αβαντάζ να περπατήσει πρώτη με τις δημιουργίες του, σαν να ήταν μούσα του Peter Dundas. «Η σημερινή δοκιμασία είναι beyond avantage και disadvantage. Εσύ θα έχεις την τιμή, το προνόμιο και τη χαρά να ανοίξεις ένα τέτοιο σόου», της είπε ο Γιώργος Καράβας. «Όπως καταλαβαίνεις αυτό το κάνουν κυρίως super models, οπότε είσαι πολύ τυχερή», πρόσθεσε.

«Σήμερα είσαι η μούσα του Peter Dundas», σχολίασε ο Τάσος Σοφρωνίου με τη Βίκυ Καγιά να λέει με χιούμορ: «Επειδή είναι μικρούλα είναι μουσίτσα, θα γίνει μούσα και κάποια στιγμή θα γίνει μουσείο όπως κι εγώ!» και τις συμμετέχουσες να σκάνε στα γέλια.

Εκείνη τη στιγμή οι συμμετέχουσες αναρωτήθηκαν «δεν έχει σήμερα disadvantage;». «Ότι θα ανοίξω το σόου είναι ένα disadvantage για τα υπόλοιπα κορίτσια ούτως ή άλλως. To να έχεις advantage και να ανοίγεις το σόου, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο… Είναι μόνο τιμή μου και τίποτα άλλο», είπε η Νικόλ.

Το… μυστικό του Τάσου Σοφρωνίου στη Νικόλ – Τι έκανε η παίκτρια;

Μπορεί στην αρχή της δοκιμασίας η Νικόλ να μην είχε κανένα disadvantage, ωστόσο, ο Τάσος Σοφρωνίου της αποκάλυψε ένα… μυστικό που ήξερε μόνο η ίδια.

Αφού τις έδωσε συγκεκριμένες συμβουλές για την πασαρέλα, μιας και θα έβγαινε πρώτη στο σόου, της αποκάλυψε ότι οι φωτογραφίες που θα έβγαιναν στα backstage θα αξιολογούνταν κανονικά από την κριτική επιτροπή. Ήταν στο χέρι της αν ήθελε να μοιραστεί την πληροφορία αυτή με τις συμπαίκτριές της, ή μόνο για τον εαυτό της.

Η Νικόλ αποφάσισε να μοιραστεί το μυστικό με τις συμπαίκτριές της. «Η φωτογράφιση που θα γίνει, τα 30 δευτερόλεπτα που θα μας δοθούν στο backstage είναι η φωτογραφία που θα κριθούμε στο πλατό, οπότε να δώσουμε το 100% του εαυτό μας. Μπορούσα να μην το μοιραστώ μαζί σας, αλλά θέλω όλες να σκίσουμε… Αυτό ήταν το disadvantage», είπε η Νικόλ.

«Θα τα πάω καλά και δε χρειάζομαι κάποιο extra advantage» είπε στην κάμερα το μοντέλο, με τις άλλες διαγωνιζόμενες να της βγάζουν το καπέλο.

Οι τρεις κριτές Βίκυ Καγιά, Τάσος Σοφρωνίου, Γιώργος Καράβας, μαζί με τον Peter Dundas και τον συνεργάτη του Ευάγγελο Μπούση, παρακολούθησαν σχολαστικά το show και έκριναν τα κορίτσια λεπτομερώς. Κάπoιες τα πήγαν εξαιρετικά και κάποιες δυσκολεύτηκαν αρκετά, απογοητεύοντας τους κριτές για την πορεία στο GNTM. Τα υποψήφια μοντέλα κρίθηκαν και για τη φωτογραφία που έβγαλαν πριν την πασαρέλα στα backstage.

Ποια είχε την καλύτερη φωτογραφία, η Μαρία ή η Μύρια;

Ένα ιδιαίτερο βραβείο είχε η καλύτερη φωτογραφία σε αυτήν τη δοκιμασία, αφού το μοντέλο που τα πήγε καλύτερα θα συμμετείχε σε ένα από τα σόου του Peter Dundas στο Λος Άντζελες.

Η Βίκυ Καγιά κάλεσε μπροστά τη Μύρια και τη Μαρία. «Κρίνωντας και το μέρος της πασαρέλας και το μέρος της πασαρέλας τη δουλειά πήραν η Μύρια και η Μαρία. Ποια από τις δύο είχε την καλύτερη φωτογραφία, ποια πήρε τη δουλειά;», αναρωτήθηκε η κριτής του GNTM.

«Κι εσύ πήγες πάρα πολύ καλά Μαρία, αλλά όντως Μύρια… συγχαρητήρια», απάντησε στις δύο παίκτριες που έλεγαν η μία για την άλλη ότι τα πήγε πολύ καλά.

«Δεν το περίμενα καθόλου γιατί από τη μια στιγμή να είμαι στο bottom 2, να ανεβαίνω σιγά σιγά και τώρα έφτασε η στιγμή που πήρα τη δουλειά» είπε η Μύρια, με τη Μαρία να δηλώνει ενθουσιασμένη: «Είμαι πολύ χαρούμενη που επιτέλους πήγα στα top 2 και πιστεύω ότι θα είμαστε σε κάθε πλατό έτσι».

Έλενα ή Γιέβα; Ποια παίκτρια αποχώρησε;

Τις χειρότερες επιδόσεις στο catwalk και τη φωτογράφιση είχαν η Έλενα και η Γιέβα. Τα δύο πετίτ μοντέλα του GNTM 5 απογοήτευσαν αυτή την εβδομάδα τους κριτές του διαγωνισμού.

Η παρόμοια κακή τους πορεία τις τελευταίες ημέρες δυσκόλεψε την κριτική επιτροπή στην τελική της απόφαση, όμως εν τέλει αποφάσισαν να δώσουν μία ακόμα ευκαιρία στη Γιέβα.

Το μοντέλο που είχε τόσο την πιο αδύναμη φωτογραφία όσο κι την πιο αδύναμη πασαρέλα ήταν η Έλενα, την οποία οι κριτές δεν πίστεψαν από την αρχή.

«Έλενά μου, λυπάμαι πάρα πολύ αγάπη μου. Βρες τον εαυτό σου και κάνε αυτό που πρέπει» είπε στην Έλενα η Βίκυ Καγιά με το νεαρό κορίτσι από την Κύπρο να βάζει τα κλάματα.

Μάλιστα, ο guest κριτής Ευάγγελος Μπούσης της ανέφερε: «Έλενα για εμένα δεν είσαι μοντέλο». Η νεαρή παίκτρια αποχώρησε με κλάματα από το παιχνίδι.

Οι φίλες της Έλενας στον διαγωνισμό αποφάσισαν να μην παραχωρήσουν το κρεβάτι της στη βίλα σε κανέναν άλλο κορίτσι, καθώς όπως είπαν, αναμένονται οι επιστροφές και όλα είναι πιθανά.