Ανατρεπτικό ήταν το GNTM της Δευτέρας (17/1) καθώς η βραδιά ξεκίνησε με μία σημαντική ανακοίνωση. Η Εβελίνα ενημέρωσε στις συμπαίκτριές της ότι θα αποχωρήσει από τον διαγωνισμό.

Οι χαλαρές στιγμές των κοριτσιών στην πισίνα μαζί με την Mary Vitinaros και τον Χρήστο Μπίρμπα τελείωσαν σύντομα και ξεκίνησε η δοκιμασία αποχώρησης στο γήπεδο τένις στο ΟΑΚΑ. Ο ιστορικός οίκος Φαλιάκος άνοιξε, αποκλειστικά για το GNTM 5, το αρχείο του και έβγαλε θησαυρούς 30 ετών για να ντύσει τα κορίτσια. Οι σχεδιαστές του Maison Faliakos, Χρήστος Πετρίδης και Βενέδικτος Αντύπας, προσέδωσαν στα μοντέλα το haute couture ύφος, που απαιτούσε το concept της φωτογράφισης, ενώ ο προπονητής του τένις Νίκος Δαγαλάκης, φρόντισε να «προμηθεύει» στις παίκτριες μπαλιές, οι οποίες, σύμφωνα με το πλάνο, μετά το δεύτερο λεπτό έρχονταν πάνω τους κατά ριπάς!

Τα κορίτσια δυσκολεύτηκαν αρκετά να ανταποκριθούν στο ζητούμενο και να συνδυάσουν την αθλητική κίνηση και την αύρα της υψηλής ραπτικής με εφευρετικότητα και χάρη. Το γεγονός πως δεν κατάφεραν να αντιληφθούν το τι συμβαίνει γύρω τους, συνετέλεσε ώστε η κριτική να είναι πολύ αυστηρή σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα που έφτασε στο πλατό.

Ο πρώτος guest judge της σεζόν, ο σχεδιαστής Χρήστος Πετρίδης του οίκου Φαλιάκου, κατέλαβε την τέταρτη θέση δίπλα στους κριτές του GNTM 5, Βίκυ Καγιά, Τάσο Σοφρωνίου, Γιώργο Καράβα.

Το «Golden Pass» Κάτια απογοήτευσε τους κριτές – Έβαλε τα κλάματα

Λόγο για «πολύ μέτρια εικόνα και αμήχανη στιγμή» έκανε η Βίκυ Καγιά μιλώντας στην Κάτια για τη φωτογραφία της στην αποψινή δοκιμασία φωτογράφισης.

Απογοητευμένος ο Γιώργος Καράβας είπε για το Golden Pass του διαγωνισμού ότι είναι κακό «κλικ» για την Κάτια, μία διαγωνιζόμενη με πολλές δυνατότητες.

Δέσποινα ή Νικόλ είχε την καλύτερη φωτογραφία;

Τη Νικόλ και τη Δέσποινα κάλεσαν μπροστά οι κριτές, καθώς ανάμεσα σε αυτά τα δύο μοντέλα κρίθηκε η καλύτερη φωτογραφία της σημερινής δοκιμασίας φωτογράφισης.

Η Δέσποινα κατάφερε από τις πιο αδύναμες φωτογραφίες τις προηγούμενης εβδομάδας να βρίσκεται σήμερα ανάμεσα στις δύο καλύτερες.

Τη «δουλειά» και την καλύτερη φωτογραφία ωστόσο, οι κριτές έδωσαν στη Νικόλ.

«Κατάφερες να “σπάσεις” τα κουτάκια σου, μικρό μου! Συγχαρητήρια» είπε η Βίκυ Καγιά στη νικήτρια της αποψινής δοκιμασίας με το τένις, η οποία αφιέρωσε τη νίκη της στον παππού της που «αγαπά» να παίζει τένις στην Κέρκυρα.

«Είμαι πολύ περήφανη και για εσένα» είπε η παρουσιάστρια στη Δέσποινα.

Η ξαφνική οικειοθελής αποχώρηση από τον διαγωνισμό

Λίγο πριν το τέλος της βραδιάς υπήρξε αλλαγή πλάνων και για την ακρίβεια ακόμα μία οικειοθελής αποχώρηση, αφού η Έφη Μπαντή ανακοίνωσε ότι θα φύγει για προσωπικούς λόγους, δίχως να περιμένει την ετυμηγορία του της κριτικής επιτροπής. Πρόσθεσε ακόμα, ότι δε θέλει να στερήσει από κανένα υπέροχο κορίτσι τη θέση του στον διαγωνισμό μόδας. Όπως ήταν φυσικό, αυτή η εξέλιξη άφησε εμβρόντητους τους κριτές και τις συμπαίκτριές της.

Η Έφη, μητέρα τριών παιδιών, δυσκολευόταν καθημερινά που δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με την οικογένειά της και δεν μπορούσε να το διαχειριστεί. Η απόφασή της στεναχώρησε ιδιαίτερα τις συμπαίκτριές της που δε σταμάτησαν να κλαίνε, αλλά και τους κριτές. Η Έφη ήταν μία πολύ «δυνατή» διαγωνιζόμενη με πολλές δυνατότητες.

Η ίδια, σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει στις auditions έλαβε μέρος στον διαγωνισμό, μετά από παρότρυνση του συντρόφου της, μιας και ήθελε να τη βάλει αυτήν την δοκιμασία, για να δει αν θα μπορέσει να τα καταφέρει.

Όπως επίσης είχε αναφέρει η ίδια είναι ένας άνθρωπος που μέσα απο τη συμμετοχή της κάνει την επανάστασή της, μιας και ήδη έχει περάσει ένα διαζύγιο που ήταν αρκετά δύσκολο για εκείνη και ιδιαίτερα για την κλειστή κοινωνία, όπου και ζούσε, μιας και δεν ενέκριναν τις αποφάσεις της.

«Ήταν τιμή μας και για μένα και για το show που μια γυναίκα σαν εσένα ήταν εδώ», είπε ο Γιώργος Καράβας αποχαιρετώντας την Έφη Μπαντή.

Η Κάτια τώρα ξέσπασε σε κλάματα και δήλωσε ότι «ένιωσε τον πόνο της Έφης» που δεν μπορεί να έχει επικοινωνία με τα αγαπημένα της πρόσωπα.

Να θυμίσουμε ότι η Κάτια έχει καταγωγή από την Ουκρανία και στην audition της είχε εξομολογηθεί την ιστορία της οικογένειάς της.

Η 29χρονη είχε πει τότε ότι ο ξάδερφός της βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πολέμου κι απώτερος σκοπός της είναι να κερδίσει το έπαθλο του GNTM 5, ώστε να καταφέρει να φέρει την αδερφή της στην Κύπρο.

https://www.youtube.com/watch?v=r0fDK3rzR3Q\

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, οι τέσσερις άλλες κοπέλες που δεν είχαν πάρει μέχρι εκείνη τη στιγμή φωτογραφία ανακοινώθηκε από τη Βίκυ Καγιά πως παραμένουν όλες στον διαγωνισμό και δεν θα υπήρχε αποχώρηση από τη δοκιμασία που προηγήθηκε, το concept της οποίας ήταν υψηλή ραπτική και τένις.