Για τη σχέση με την μητέρα του αλλά και τον πατριό του τον οποίο όπως είπε σπάνια φώναζε «μπαμπά» μίλησε ο Γρηγόρης Βαλτινός στη συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη (21/9) στο «Στούντιο 4» της ΕΡΤ.

Ο ηθοποιός αποκάλυψε πως έλειπε το πατρικό πρότυπο από τη ζωή του καθώς οι γονείς του χώρισαν όταν εκείνος ήταν μόλις ενός έτους ενώ παρόλο που η μητέρα του έκανε μια άλλη σχέση ποτέ δεν μπόρεσε να δει αυτόν τον άνθρωπο ως πατέρα του.

Η μητέρα του ήταν πάντα υποστηρικτική στα όνειρά του και έπαιξε τον δικό της ρόλο στο να κυνηγήσει το όνειρό του.

«Η μητέρα μου με μεγάλωσε μόνη της και με μεγάλωσε ωραία. Με μεγάλωσε χωρίς την παρουσία του πατέρα. Είχαν χωρίσει όταν ήμουν μικρός, ήμουν μόλις ενός έτους. Χωρίσανε παρότι ήταν σπάνιο εκείνη την εποχή… Ήταν αυτόνομη, δούλευε. Μετά από λίγο έκανε μια άλλη σχέση. Μεγάλωσα με τον πατριό μου. Η μητέρα μου με στήριζε και με έκρυβε από τον πατριό μου, δεν του είπαμε καν ότι θέλω να γίνω ηθοποιός. Έδωσα στη Νομική στην οποία φρόντισα να μην περάσω γιατί θα με ανάγκαζαν να σπουδάσω Νομική…

Όταν τέλειωσα το σχολείο έδωσα στο Εθνικό και στον Κουν. Στον πατριό μου λέγαμε ότι πήγα σε κάποια σχολή Τέχνης και με κοίταγε με απορία. Με ρώταγε τι θα κάνω και του έλεγα ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμα… Η μάνα μου ένιωθε πολύ περήφανη που συνέβαλε σε αυτό το πράγμα. Η σχέση μου με τον πατριό μου ήταν από κακή έως αδιάφορη. Ήμουν ένα παιδί συνεσταλμένο, τρομαγμένο ίσως επειδή δεν είχαν την άνεση του να έχω ένα αντρικό πρότυπο που να μπορώ να του μιλήσω. Με μεγάλη δυσκολία τον φώναζα μπαμπά κι αυτό σπάνια αλλά δε μου το ζήτησε και ποτέ» είπε ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Η απουσία του πατέρα του έγραψε μέσα στην ψυχή του αλλά στο τέλος τον συγχώρεσε.

«Τον συγχώρεσα απόλυτα γιατί η προηγούμενη γενιά από μας πέρασε πολλά, ήταν τρομαγμένα ζωάκια. Εμείς που υποτίθεται ότι είμαστε πιο ώριμοι οφείλουμε να συγχωρέσουμε. Έτσι πιστεύω. Η ιστορία αυτή μου έκανε καλό γιατί εντόπισα κάποια πράγματα στη ζωή και είπα δεν θα τα κάνω».

«Έφτασα 200 παλμούς, δεν μπορούσα να αναπνεύσω, με έπιασε πανικός»

Ο αγαπημένος ηθοποιός αναφέρθηκε στην πορεία του και στο πώς το να επιτύχει στον χώρο ήταν για εκείνον ένας μονόδρομος.

Εμφανίστηκε μάλιστα με τρακ στην εκπομπή καθώς φοβόταν μην πει κάτι λάθος δεδομένου ότι πλέον το παραμικρό ολίσθημα γιγαντώνεται από τα Μέσα και όχι μόνο.

«Ό,τι λες σχολιάζεται άλλο ένα πλήγμα που έχουμε δεχτεί σχολιάζεται την άλλη μέρα γίνεται η τρίχα τριχιά. Παλιά ήταν αλλιώς υπήρχαν λιγότερα Μέσα, το καταλαβαίνω κάπου, χιλιάδες σάιτ, έντυπα, πρέπει να βρουν υλικό» είπε.

Μιλώντας για την απόφασή του να γίνει ηθοποιός δήλωσε πως «δεν είχα περιθώριο να αποτύχω, δεν είχα εναλλακτικές. Δεν είχα καμία βοήθεια, τίποτα. Έπρεπε να είμαι εξαιρετικά προσεκτικός. Δεν ήθελα να κάνω άλλη δουλειά και άλλη τέχνη γιατί θα ήμουν δυστυχής. Σίγουρα για να επιβιώσει κανείς κάτι επιλέγει να κάνει, αλλά πραγματικά θα ήμουν δυστυχής. Έπρεπε λοιπόν σε αυτό που διάλεξα να είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός, πολύ μελετηρός, στοχοπροσηλωμένος. Να προετοιμαστώ πάρα πολύ, να είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ σε οτιδήποτε μου ζητηθεί» και πρόσθεσε:

«Ταυτόχρονα είχα και έναν χαρακτήρα ο οποίος εξωτερικά ήταν ήρεμος, εσωτερικά όμως δεν ήταν και το κατάλαβα κάποια στιγμή μετά από περίπου δέκα χρόνια στο θέατρο. Επάνω στη σκηνή έπαθα κρίση πανικού. Έφτασα 180 – 200 παλμούς, δεν μπορούσα να αναπνεύσω και με έπιασε πανικός. Ήμουν 35 χρονών και λέω, κάτι συμβαίνει εδώ πέρα… Κατάλαβα ότι αυτό το πράγμα με έτρωγε από μέσα μου».

Ο ίδιος δεν ήθελε ποτέ να είναι αρεστός, αλλά ένιωθε την ευθύνη ότι δεν έπρεπε ποτέ να απογοητεύει τους γύρω του.

«Έχει διαφορά όχι να είσαι αρεστός – κι ούτε μ’ αρέσει – όμως εκείνο που πάντα πρόσεχα ήταν να είμαι ευγενικός με τους άλλους. Δεν μ’ αρέσει να τους πληγώνω και να τους απογοητεύω. Μου δημιουργείται τρομερό άγχος να ανταποκριθώ σε όσους με επιλέγουν. Είμαι εξαιρετικά περήφανο άτομο και δεν θέλω να απογοητεύσω και να προδώσω τον άλλον» συμπλήρωσε ο Γρηγόρης Βαλτινός στην ψυχαγωγική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης».

«Έχω αποφασίσει ότι από αυτή τη δουλειά δεν θα γίνω πλούσιος, οπότε ποιος ο λόγος να δουλεύω τόσο πολύ;»

Στη συνέχεια η συζήτηση πέρασε στην τηλεόραση και γιατί κάνει μεγάλα διαλείμματα από αυτή.

«Έχω αποφασίσει ότι από αυτή τη δουλειά δεν θα γίνω πλούσιος, οπότε ποιος ο λόγος να δουλεύω τόσο πολύ; Αποφάσισα μόνος μου να είμαι καλομαθημένος. Γιατί να δουλεύω συνέχεια στην τηλεόραση; Σε καίει. Εμένα ήταν πάντα η βάση μου το θέατρο. Είναι λάθος να αναλώνεσαι δεκαετίες στην τηλεόραση».