Πολλά είναι τα δημοσιεύματα που θέλουν τη Φαίη Σκορδά να έχει έρθει σε οριστική ρήξη με τον Ant1. Σύμφωνα με αυτά τα δημοσιεύματα, η παρουσιάστρια ενώ ήταν να ανανεώσει το συμβόλαιο της με τον σταθμό του Αμαρουσίου, μια φράση που διάβασε σε αυτό την έκανε να θέσει τους δικούς της όρους προκειμένου να υπογράψει.

Η φράση αυτή, φέρεται να ήταν πως ναι μεν θα ήταν στο «Πρωινό» αλλά θα παρουσίαζε «μέρος της εκπομπής». Αυτό, σήμαινε πως το υπόλοιπο μέρος της πρωινής εκπομπής θα έπεφτε πάνω στον Γιώργο Λιάγκα. Εξάλλου, τη βαριά ειδησεογραφία του προηγούμενου διαστήματος τη χειριζόταν ο Γιώργος Λιάγκας ενώ η Φαίη Σκορδά είχε αναλάβει τα ψυχαγωγικά και ανάλαφρα lifestyle θέματα.

Αυτός όμως ο όρος φαίνεται πως δεν άρεσε στην Φαίη Σκορδά και από τότε ξεκίνησε ένας κύκλος συζητήσεων ανάμεσα στην παρουσιάστρια και τους ιθύνοντες του Ant1 προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και οι υπογραφές να πέσουν.

Μόλις, έγινε γνωστό πως οι δυο πλευρές δεν τα βρίσκουν, αντίπαλοι σταθμοί «χτύπησαν» την πόρτα της Φαίης Σκορδά προκειμένου να την εντάξουν στο δυναμικό τους αφού πρόκειται για μια έμπειρη παρουσιάστρια με πιστό κοινό.

Ανάμεσα στους «διεκδικητές» της Φαίης Σκορδά είναι και ο ΣΚΑΪ και όπως μετέδωσε η εκπομπή «Super Κατερίνα» το πρωί της Δευτέρας (04/07), η παρουσιάστρια έκανε ένα «κρυφό» ραντεβού μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα το οποίο διήρκησε σχεδόν δυο ώρες.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Super Κατερίνα», η Φαίη Σκορδά βρέθηκε στο κτήμα Νάσιουτζικ, εκεί όπου είχε ραντεβού με τη διευθύντρια ψυχαγωγικού προγράμματος του ΣΚΑΪ, Άλκηστις Μαραγκουδάκη. Οι δυο γυναίκες τα είπαν για σχεδόν δυο ώρες και μάλιστα έγινε πρόταση στη Φαίη Σκορδά για συμβόλαιο δύο ετών για πρωινή εκπομπή, στην ζώνη 9-12.