Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Aντώνη Σρόιτερ μίλησε η Ρεγγίνα Μακέδου, μέσω skype, το βράδυ της Τρίτης (21/6) λίγες ώρες μετά την έξοδο της από το νοσοκομείο. Εκεί αναφέρθηκε από καρδιάς στην περιπέτεια με την υγεία της και έστειλε για ακόμη φορά μήνυμα αισιοδοξίας για το πόσο σημαντικό είναι να γίνει κανείς δότης μυελού των οστών.

Η χορεύτρια και γυμνάστρια που έγινε γνωστή από την προηγούμενη μάχη της με τον καρκίνο όπως τον οπτικοποίησε με τον πιο θετικό τρόπο στο Tik Tok (υποτροπίασε τον Απρίλιο) εξήγησε για τις δωρεές μυελού ότι είναι μια απλή διαδικασία.

Όπως είπε οι μεταμοσχεύσεις μυελού είναι οι περισσότερες πετυχημένες παρότι έχουν δύσκολη αποθεραπεία.

Πιο συγκεκριμένα, η Ρεγγίνα Μακέδου τόνισε πως «βγήκα χθες από το νοσοκομείο. Τελείωσε η διαδικασία της μεταμόσχευσης. Είμαι πλέον στο σπίτι μου σε μίνι καραντίνα. Ήταν μια δύσκολη διαδικασία για μένα, δεν είναι δύσκολη διαδικασία για τον δότη, αυτό πρέπει να το πούμε. Πρέπει να μάθει ο κόσμος ότι δεν είναι χειρουργείο. Εγώ πήρα τα κύτταρα από μια απλή μετάγγιση, ο δότης έκανε μια μεγάλη πολύωρη αιμοδοσία» και συνέχισε:

«Ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται και πρέπει να μας βοηθήσει να ζήσουμε γιατί οι έξι από τους δέκα χρειαζόμαστε δότη έναν άγνωστο, αλλιώς δεν ζούμε. Οι περισσότερες λευχαιμίες πλέον πηγαίνουν για μεταμόσχευση» δήλωσε και πρόσθεσε:

«Η μεταμόσχευση είναι κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχημένη. Έχει δύσκολη αποθεραπεία, όμως αντιμετωπίζεται. Η μεταμόσχευση σώζει ζωές. Εγώ αν δεν είχα κάνει τη μεταμόσχευση τώρα δε θα μιλούσαμε, θα ήμουν ήδη σε άλλη βόλτα. Ένας άνθρωπος μου χαρίζει ζωή με έναν τόσο απλό τρόπο. Κάποιος από εσάς μου έσωσε τη ζωή» συμπλήρωσε η Ρεγγίνα Μακέδου.

Το χαμογελαστό κορίτσι που γνωρίσαμε μέσα από το Dancing with the Stars είχε φροντίσει με μια ανάρτηση στα social media της να ενημερώσει τους φίλους της ότι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και πλέον βρίσκεται σπίτι της, βγαίνοντας νικήτρια και από αυτή τη μάχη.

«Βγήκα! Βγήκα! Βγήκα! Λίγο πριν τα γενέθλια μου βγήκα!!! Θα κερδίσω τη ζωή μου ΞΑΝΑ! Γίνε δότης μυελού των οστών!!!!!! Θα το φωνάζω όσο μπορώ! Ένας από εσάς με έσωσε ένας από εσάς 100% συμβατός με εμένα!!! Τόσο σπάνιο όμως πιθανό! Πέρασα δύσκολα… έκλαψα… πόνεσα…

Δεν τα παράτησα όμως ούτε μια στιγμή με την φανταστική ιατρική ομάδα της μονάδας μεταμόσχευσης της αιματολογικής κλινικής στοργή του νοσοκομείου Παπανικολάου να είναι δίπλα μου! Τις υπέροχες νοσηλεύτριες που δεν με άφησαν λεπτό!!! Με κράτησαν όταν έτρεμα και χάιδεψαν όταν πονούσα ήταν εκεί!!! Η μεταμόσχευση δεν είναι για εμάς εύκολη διαδικασία για τον δότη είναι μια μεγαλύτερη αιμοδοσία ελάτε να σωθούν και άλλοι όπως Εγώ!!!!!» έγραψε η Ρεγγίνα Μακέδου στα social media.