Για τη δεύτερη ασυλία διαγωνίστηκαν στο επεισόδιο της Τρίτης (31/5) στο Survivor οι δύο ομάδες. Η κόκκινη ομάδα είχε χάσει την πρώτη ασυλία, με τον Σπύρο Μαρτίκα να είναι ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση.

Το επεισόδιο ξεκίνησε με τσακωμούς και σχέδια από τον Σπύρο Μαρτίκα για το ποιοι θα βγουν υποψήφιοι σε ενδεχόμενη δεύτερη ήττα της κόκκινης ομάδας.

Ο Σπύρος πρότεινε να βγουν οι δύο κοπέλες απέναντί του (Στέλλα και Μαίη), ενώ είπε πως θα τις στηρίξει σε περίπτωση που συμβεί αυτό πραγματικά.

Φυσικά κανείς δεν τον πίστεψε, με την Μαίη να γίνεται έξαλλη με την πρότασή του.

Ο Άρης Σοϊλέδης επίσης κατέκρινε αυτή του την πρόταση-σχέδιο και είπε στο on του πως αν χάσει η δική του ομάδα θα ζητήσει να βγει προτεινόμενος προκειμένου να φύγει ο Σπύρος με συνοπτικές διαδικασίες. Αλλά και η Ασημίνα δήλωσε πως σε περίπτωση που χάσουν την ασυλία «εγώ με τον Άρη θα βγούμε στον τάκο και θα σου πω εγώ που θα πάει ο Σπύρος».

Πήγε στην αντίπαλη ομάδα και «πρόδωσε» το σχέδιο Μαρτίκα

Κι όσο η μπλε ομάδα συζητούσε για το πώς θα κινηθεί ο Σπύρος Μαρτίκας σε ενδεχόμενο που χάσει η ομάδα του, η Μαίη Εμμανουηλίδου ήρθε να επιβεβαιώσει το σκεπτικό τους. Η Μαίη εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά την ομάδα κι είπε:

«Συγγνώμη που επεμβαίνω γιατί άκουσα τι είπες Ασημίνα και καθόμουν δίπλα. Αυτό είναι όντως ένα σχέδιο, που τώρα κανονίζει με τους υπόλοιπους γιατί δεν θέλει να βγει με τον Στάθη στον τάκο και μια κοπέλα. Θέλει να με ψηφίσουν εμένα από κάλπη και να βγάλουν από ατομική την Στέλλα, ώστε να έχει περισσότερες ευκαιρίες να μείνει αυτός στο Survivor… Αυτό το σχέδιο ήδη ετοιμάζεται».

Η Ασημίνα εκνευρίστηκε κι απόρησε γιατί δεν βλέπει η άλλη ομάδα πως πρέπει να διώξει από το Survivor τον πιο αδύναμο κρίκο.

Ο Άρης από την μεριά του άλλαξε κατεύθυνση και αποφάσισε τελικά πως η Κόκκινη ομάδα πρέπει να τιμωρηθεί επειδή κατά το εκρηκτικό συμβούλιο της Δευτέρας (30/5) όπου ο φαρμακοποιός εξαπέλυσε τα βέλη εναντίον του, ενάντια στη Βρισηίδα, αλλά και στην Ασημίνα δεν βγήκε ούτε ένας παίκτης των «κόκκινων» να ταχθεί κατά του Σπύρου Μαρτίκα. «Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να κερδίσουμε και τη δεύτερη ασυλία, γιατί μπορούμε να το κάνουμε και να τιμωρήσουμε ουσιαστικά, όχι τον Σπύρο, την ίδια του την ομάδα» είπε ο ποδοσφαιριστής.

Πάντως, και η δεύτερη ασυλία πήγε στην μπλε ομάδα και οι παίκτες της οδηγήθηκαν θεατές στο συμβούλιο του νησιού.

Στην υποψηφιότητα του Σπύρου Μαρτίκα προστέθηκαν άλλες δύο ακόμη, μέσα από την κάλπη αλλά και την ασυλία του Γιώργου Ταλάντσεφ.

Η Μαίη ήταν η παίκτρια που βγήκε από την κάλπη, με εκείνη να δηλώνει απογοητευμένη που την ψήφισε η Στέλλα, ενώ ο Τάλα με την ατομική του ασυλία έδωσε την άλλη γυναίκα της ομάδας, τη Στέλλα.

Κι έτσι έγιναν τα πράγματα όπως τα είχε… προφητεύσει ο φαρμακοποιός, κάτι που επεσήμανε η Μαίη όταν της δόθηκε ο λόγος. Ως «σχέδιο» Μαρτίκα για να μην αποχωρήσει ο ίδιος από το παιχνίδι, χαρακτήρισε η παίκτρια και η μπλε ομάδα αυτή τη στρατηγική, με τον Σπύρο να παίρνει τον λόγο και να απαντά.

Ο φαρμακοποιός εξήγησε πως δεν υπήρχε κανένα σχέδιο, δεν τον αφορά αν θα τον στηρίξει ο κόσμος ή όχι και δήλωσε πως θέλει να αποχωρήσει και θα στηρίξει τις κοπέλες μέχρι τέλους, καθώς έτσι η κόκκινη ομάδα θα δυναμώσει. «Δεν ήρθα για να σπιολώσω το όνομά μου, θα φύγω κύριος» δήλωσε.

«Πραγματικά θα ήθελα να φύγω από το παιχνίδι, με όλη τη δύναμη της ψυχής μου» πρόσθεσε αργότερα μιλώντας στο κοινό για την υποψηφιότητά του.

Ο Σπύρος λέει ότι θέλει να αποχωρήσει, αλλά δεν πείθει.

«Κάνω επίκληση στον ασπρόμαυρο σύνδεσμο, είναι η οικογένειά μου» είπε η Στέλλα από τη μεριά της ζητώντας τη στήριξη όλων για να παραμείνει στο παιχνίδι.