Μετά την αποχώρηση του Χριστόφορου Κατσιάνα, η τελική πεντάδα του MasterChef 2022 είναι πια γεγονός. Ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος, η Ελπίδα Μορφούλη, ο Νικήτας Μπατσικούρας και ο Γιάννος Σδούγκας, διεκδικούν μια θέση στην τελική τετράδα του διαγωνισμού, αφού η Καλλιόπη Μπεζαντέ έχει ήδη εξασφαλίσει τη θέση της και περιμένει τους τρεις συμπαίκτες της, που θα την ακολουθήσουν.

Οι παίκτες έρχονται αντιμέτωποι με έναν μυστηριώδη φάκελο

Μετά τη δοκιμασία του Mystery Box και την αναδρομή στις πρώτες μαγειρικές τους αναμνήσεις, στο επεισόδιο της Τρίτης (24/5) ακολούθησε δοκιμασία Tεστ Δημιουργικότητας και οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ζήτησαν από τους διαγωνιζόμενους να ανατρέξουν, αυτή τη φορά, στην πρώτη μαγειρική ανάμνηση, που έχουν από τον διαγωνισμό.

Στους πάγκους τους βρισκόταν ένας… μυστηριώδης φάκελος.

Τι περιείχε; Μία φωτογραφία που απεικόνιζε το πιάτο που είχαν φτιάξει στις οντισιόν. Οι επίδοξοι μάγειρες κλήθηκαν να συστηθούν εκ νέου και να παρουσιάσουν το πρώτο πιάτο, που έφτιαξαν στην audition τους, αλλά σε μια πιο δημιουργική και εξελιγμένη εκτέλεση.

Ατύχημα για τον Γιάννο στο MasterChef: «Κάρμα. Ήταν πολύ δυνατό»

Παναγιώτης, Νικήτας, Ελπίδα και Γιάννος έτρεχαν να προλάβουν να ετοιμάσουν τα πιάτα τους.

Έδιναν τον καλύτερό τους προκειμένου να καταφέρουν να κερδίσουν το Τεστ Δημιουργικότητας και βέβαια στη συνέχεια να μπουν την τελική τετράδα του MasterChef 2022.

Οι διαγωνιζόμενοι πήραν θέσεις, όμως δεν έλειψαν και τα ατυχήματα. Με ζημιές και… κουτουλιές ξεκίνησε ο Γιάννος τη δοκιμασία. Συγκεκριμένα, ο παίκτης πηγαίνοντας για να πάρει τις παρασκευές του από το ψυγείο, χτύπησε το κεφάλι του όχι μία αλλά δύο φορές.

Και συνέχισε να κάνει ζημιές ρίχνοντας από το ράφι διάφορα σκεύη, όπως το μπλέντερ. Μάλιστα δεν δίστασε να τα σχολιάσει όλα αυτά, λέγοντας: «Κάρμα. Είδα κάτι άσπρο μπροστά μου. Ήταν πολύ δυνατό. Δυο φορές, δυο κουτουλιές τις έχει φάει το ψυγειάκι. Σήμερα ήταν στην αρχή. Ξεκινούν πολύ καλά τα πράγματα», δήλωσε με χιούμορ στην κάμερα.

Ποιος αποχώρησε; – Αυτή είναι η τελική 4άδα

Αυτή τη φορά οι τρεις chef κριτές δεν αναζητούσαν τον νικητή της δοκιμασίας, αλλά εκείνον ή εκείνη με την πιο αδύναμη προσπάθεια, που, δυστυχώς, θα αποχωρούσε από τον διαγωνισμό στο τέλος της ημέρας.

Σε αυτό το σημείο του διαγωνισμού, όλοι έχουν αποδείξει ότι έφτασαν επάξια ως εδώ και κανείς δεν ήθελε το όνειρο του φετινού τελικού να κάνει «φτερά». Τα περιθώρια για αστοχίες και λάθη έχουν πια εξαλειφθεί.

Στο τέλος της δοκιμασίας, μια μεγάλη ανατροπή απέδειξε, για ακόμα μια φορά, πως στο MasterChef 2022 κανείς δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις με βεβαιότητα και μια κακή μαγειρική στιγμή μπορεί να αποβεί «μοιραία» στον διαγωνισμό.

Οι δυο παίκτες με τα χειρότερα πιάτα ήταν ο Νικήτας και ο Γιάννος και οι κριτές αποφάσισαν να αποχωρήσει ο Γιάννος, ένα από τα μεγάλα φαβορί. Μάλιστα, αρκετοί ήταν οι παίκτες που κατά την αποχώρησή τους το προηγούμενο διάστημα, είχαν αναφέρει πως τον βλέπουν σίγουρα στον τελικό. Όπως ήταν φυσικό, οι πάντες λύγισαν που το ταξίδι του στο διαγωνισμό τελείωσε λίγο νωρίτερα.

Ο Γιάννος συγκινήθηκε κατά την αποχώρησή του, αλλά ζήτησε από τους κριτές να του χαρίσουν κάτι δικό τους για ενθύμιο. Ο Πάνος Ιωαννίδης του έδωσε τον αναπτήρα του και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος του υποσχέθηκε κάτι από το καμαρίνι του.

Για νικητή είπε ότι θα ήθελε να δει τον Παναγιώτη.

Ο Παναγιώτης από την πλευρά του στο κιου κυριολεκτικά άδειασε την Ελπίδα που μπροστά σε όλους δήλωσε πολύ λυπημένη για το ότι αποχωρεί ο Γιάννος, αλλά και πόσο τον συμπαθούσε.