Τα σήριαλ της ελληνικής τηλεόρασης έχουν χαρίσει μερικές από τις επικότερες ατάκες οι οποίες μεταδόθηκαν από στόμα σε στόμα και εν συνεχεία κατέκτησαν το χώρο του διαδικτύου, κοινώς έγιναν viral. Ο Κακός Βεζύρης, το Σημάδι του Έρωτα, Δυο Ξένοι, Κωνσταντίνου και Ελένης, Εγκλήματα, Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;, Σ’ αγαπώ Μ’ αγαπάς, Στο παρα πέντε και φυσικά της Ελλάδος τα παιδιά, έχουν προσφέρει άφθονες στιγμές γέλιου στους τηλεθεατές αλλά ορισμένες από τις ατάκες που ακούγονται μέχρι και σήμερα.

Η εκπομπή «Πάμε Δανάη» του Mega συγκέντρωσε ορισμένες από τις ατάκες που ακούγονται μέχρι και σήμερα, σε ένα βίντεο το οποίο προσφέρει γέλιο.

«Προσκυνήστε το είδωλο» φώναζε η τραγουδίστρια Αννίτα Ρασιά την οποία υποδύθηκε η Ναταλία Καποδίστρια στον Κακό Βεζύρη, «Τι έγινε Κωστάκη; Σε γουστάρει η χωριάτισσα;» ρώτησε η Τζένη Μπότση τον Στράτο Τζώρτζογλου στο Σημάδι του έρωτα, «Ντα Κασπαζά» απαντούσε η Μαρούσκα στην Ντένη Μαρκορά και όλα λυνόντουσαν μεταξύ τους, «Μωρή Κατακουζήνααααα» φώναξε η Ελένη Βλαχακη κατά κόσμον Ελένη Ράντου ως αποτέλεσμα ενός αυτοσχεδιασμού στο Κωνσταντίνου και Ελένης και «έγραψε» στην τηλεοπτική ιστορία.

https://www.youtube.com/watch?v=VffE_RNt3rs

Φυσικά αυτές δεν είναι οι μόνες ατάκες που έμειναν… Ποιος μπορεί να ξεχάσει την «σκοτεινή» Σωσώ Παπαδήμα από τα Εγκλήματα η οποία αναφωνούσε: «Ουφ… Πλήττω!»; Και φυσικά μια ατάκα η οποία ακούγεται μέχρι σήμερα είναι το «Έλα! Δεν το πιστεύω!» το οποίο πρωτοακούστηκε στην σειρά « Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;» από το στόμα της Ελένης Καστάνη.

«Εγώ πότε θα γίνω μάνα;» ρώταγε συνέχεια η Δήμητρα Παπαδοπούλου στο Σ’ αγαπώ Μ’αγαπάς και όσες επιθυμούσαν να βιώσουν το θαύμα της μητρότητας ταυτίστηκαν μαζί της.

Ο αγαπημένος ρουφιάνος της ελληνικής τηλεόρασης, ονομάζεται Χλαπάτσας και πρωταγωνιστούσε στα Εγκλήματα και όποτε οι υπόλοιποι τον απειλούσαν ότι θα τα πουν όλα στον Σμήναρχο Κάκαλος εκείνος τους προειδοποιούσε λέγοντας: «Καλά θα σας δείξω εγώ, θα δείτε τι θα πάθετε!».

«Ιιιιιιι!» φώναζε η Ζουμπουλία στο Παρά Πέντε κάθε φορά που τρόμαζε ενώ η ατάκα που έγινε μέχρι και τραγούδι ακούστηκε από τη φοβερή γιαγιά Θεοπούλα η οποία αναρωτήθηκε: «Άντε καλέ! Σιγά! Κόβεται το σεξ;».