Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε ο 10ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος», που διεξήχθη την Κυριακή 5 Απριλίου.

Περισσότεροι από 20.000 δρομείς, πλημμύρισαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, έζησαν μια μοναδική εμπειρία, κέρδισαν το χειροκρότημα πολλών φιλάθλων και έστειλαν μήνυμα άθλησης και υγείας μέσω του θεσμού. Ενός θεσμού, που διαθέτει επίσης κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό, τουριστικό και ιστορικό χαρακτήρα, αφού από το 2006 ενώνει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη και δικαιώνει με τον καλύτερο τρόπο το βαρύ όνομα που φέρει.

Τα κανάλια Novasports, στο πλαίσιο ενίσχυσης και του ερασιτεχνικού αθλητισμού, στήριξαν τη διοργάνωση ως media partner, καλύπτοντάς την με πλούσιο ρεπορτάζ μέσα από το Novasports 24 HD, και παράλληλα συμμετείχαν με τη δική τους ομάδα, τη «Novasports Running Team» στον αγώνα των 5km.

Τη «Novasports Running Team», αποτέλεσαν πάνω από 150 αθλητές, μεταξύ των οποίων σπουδαία ονόματα του ελληνικού αθλητισμού, όπως οι εν ενεργεία βολεϊμπολίστριες Αλίκη Κωνσταντινίδου (του Ολυμπιακού), Μαρία Οικονομίδου και Όλγα Βεργίδου (Α.Ο. Θήρας), ο πρόεδρος του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας, Χρήστος Κωνσταντινίδης, οι παλαίμαχοι μπασκετμπολίστες Λευτέρης Κακιούσης, Γιώργος Μπαλογιάννης, Γιώργος Μασλαρινός, Γιάννης Γιαννούλης και Γιάννης Λάππας, καθώς και ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών, Παύλος Σαλτσίδης.

Στον 10ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος», η Forthnet και To Χαμόγελο του Παιδιού βρέθηκαν για άλλη μια φορά ενωμένοι. Η μακρόχρονη στενή σχέση επισφραγίστηκε με την παρουσία του εθελοντικού οργανισμού στην αθλητική εμφάνιση της ομάδας «Novasports Running Team».

Η επικοινωνιακή στήριξη της διοργάνωσης εντάσσεται στις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Forthnet.