Αυλαία έριξαν οι «Άγριες Μέλισσες» το βράδυ της Πέμπτης και το φινάλε καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό. Τα δυο τελευταία επεισόδια της σεζόν, είχαν μορφή μίνι τηλεταινίες και σε αυτά, όλα τα μυστικά βγήκαν στο φως ενώ οι θάνατοι της Ανέτ και του Μιλτιάδη στιγμάτισαν τους κατοίκους του Διαφανίου αλλά και τους τηλεθεατές.

Στα τελευταία πλάνα του τελευταίου επεισοδίου, Λάμπρος και Ελένη, αγκαλιασμένοι και ευτυχισμένοι κοίταξαν τον ορίζοντα και έστρεψαν το βλέμμα τους στο μέλλον θέλοντας να αφήσει πίσω, στο παρελθόν, όλα τα άσχημα που τους έχουν συμβεί.

Η μοίρα όμως θα παίξει περίεργα παιχνίδια στον τρίτο κύκλο των Άγριων Μελισσών και γι’ αυτό ευθύνεται η συγγραφική πένα του Πέτρου Καλκόβαλη και της Μελίνας Τσαμπάνη.

Οι δημιουργοί της σειράς έδωσαν συνέντευξη στο περιοδικό Τηλέραμα και τον Γρηγόρη Μελά και ανέφεραν πως στον τρίτο κύκλο θα υπάρχουν προσθήκες στο cast.

Έχετε ξεκινήσει να γράφετε τον 3ο κύκλο. Τι μπορείτε να μας προδώσετε για τους ήρωες;

Έχουμε ξεκινήσει, αλλά προς το παρόν το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως θα έχουμε πολλούς νέους ρόλους και αυτό είναι για μας μια ακόμα πρόκληση.

Στους προηγούμενους κύκλους υπήρξαν κάποιοι ήρωες που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, όπως ο Κυπραίος και ο Βόσκαρης. Τώρα ποιο θα είναι τα πρόσωπο που θα ταράξει τους κατοίκους του Διαφανίου;

Είδατε ήδη έναν από τους πιο σημαντικούς χαρακτήρες της επόμενης σεζόν, που εμφανίστηκε στο τελευταίο επεισόδιο. Μιλάμε φυσικά για τον κ. Αιμίλιο Χειλάκη και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα τον έχουμε μαζί μας στον ρόλο του Ακύλα Μεγαρίτη. Ο ρόλος του θα είναι στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, όπως και ένας χαρακτήρας ακόμα, που υπάρχει στο βιβλίο Άγριες Μέλισσες – Το πρώτο πέταγμα, το οποίο κυκλοφορεί τώρα από τις εκδόσεις Ωκεανός. Ένας άνθρωπος από το παρελθόν της Λενιώς και του Διαφανίου, που επιστρέφει και θα φέρει επίσης πολλές αναταραχές.

Το παρελθόν της Ελένης αναστατώνει τη ζωή της

Ποιο είναι όμως αυτό το πρόσωπο που θα επιστρέψει στο Διαφάνι και θα φέρει τα πάνω – κάτω στην κοινή ζωή του Λάμπρου και της Ελένης;

Είναι ο πρώτος αρραβωνιαστικός της Ελένης, όπως αναφέρεται στο Τηλέραμα και σύμφωνα με το βιβλίο «το Πρώτο Πέταγμα». Το όνομα του είναι Ζάχος Λυκογιάννης και είναι γιος μιας γυναίκας η οποία στάθηκε πολύ στην Ελένη μετά το θάνατο της μητέρας της.

Ο Ζάχος, με ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας, οφείλει τη ζωή του στον Λάμπρο και την Ελένη κι αυτό δεν το ξεχνά όμως πάντα ήταν κρυφά ερωτευμένος με τη Λενιώ. Ήξερε όμως τα συναισθήματα της για τον Λάμπρο και αυτό τον σταματούσε από το να εκδηλωθεί. Όταν όμως ο Λάμπρος, βγήκε από τη ζωή της Ελένης, ως φοιτητής και αργότερα ως δάσκαλος, ο Ζάχος αποκάλυψε στην Ελένη τα συναισθήματα του και εκείνη αποφάσισε να τον αρραβωνιαστεί.

Η σχέση τους έληξε όταν ο Ζάχος, ως νεαρός στρατιωτικός, θα έπαιρνε μετάθεση σε νησί και η Ελένη δεν ήθελε να αφήσει το Διαφάνι. Τώρα, όμως θα επιστρέψει στο Διαφάνι και θα φέρει τα πάνω – κάτω.