Η Μαρίνα Ντεμολλάι έφτασε μια ανάσα από τον τελικό του MasterChef 5 αλλά… δεν κατάφερε να πιει νερό. Η δυνατή παίκτρια του μαγειρικού διαγωνισμού του Star, αποχώρησε τ βράδυ της Δευτέρας αφού συγκέντρωσε τους λιγότερους βαθμούς στις μαγειρικές δοκιμασίες απέναντι στον Διονύση Σαρακίνη.

Με την αποχώρηση της Μαρίνας Ντεμολλάι «κλείδωσαν» οι δυο φιναλίστ του τελικού του MasterChef, και αυτοί είναι η Μαργαρίτα Νικολαΐδη και ο Διονύσης Σαρακίνης.

Τι είδαμε όμως χθες το βράδυ στο MasterChef;

MasterChef 5: Η πατάτα δυσκόλεψε τους παίκτες

Με την αγωνία να έχει «χτυπήσει» κόκκινο, το βράδυ της Δευτέρας, η Μαρίνα Ντεμολλάι και ο Διονύσης Σαρακίνης μπήκαν για άλλη μια φορά στην κουζίνα του MasterChef 5.

Οι δυο παίκτες, έχουν ένα πόντο διαφορά και κλήθηκαν να κοντραριστούν μαγειρικά για άλλη μια και τελευταία φορά. Ο νικητής της τελευταίας αυτής δοκιμασίας των ημιτελικών θα ανέβει στον εξώστη μαζί με την Μαργαρίτα Νικολαΐδη.

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη έχει πάρει ήδη το πρώτο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του MasterChef 5 και από τον εξώστη, περιμένει να μάθει ποιος θα είναι ο δεύτερος φιναλίστ του διαγωνισμού μαγειρικής.

Μαρίνα Ντεμολλάι και Διονύσης Σαρακίνης βρέθηκαν για τελευταία φορά αντιμέτωποι και κλήθηκαν να ανταπεξέλθουν σε ένα Τεστ Δημιουργικότητας με βασικό υλικό την πατάτα.

ΟΙ δυο παίκτες, είχαν στη διάθεση τους 45 λεπτά και δήλωσαν στην κάμερα της παραγωγής έτοιμοι να παλέψουν μέχρι τελικής πτώσεως.

Η απορία της Μαργαρίτας Νικολαΐδη

Μαρίνα Ντεμολλάι και Διονύσης Σαρακίνης μπήκαν στην κουζίνα του MasterChef 5 και έχουν βάλει τη φαντασία τους να δουλεύει ώστε να παρουσιάσουν στους κριτές δημιουργικά πιάτα με βασικό υλικό την πατάτα.

Στο τέλος της βραδιάς ένας από τους δυο θα δει την πόρτα της εξόδου και ο άλλος θα ανέβει στον εξώστη να κάνει παρέα στην Μαργαρίτα Νικολαΐδη και να προετοιμαστεί ψυχολογικά για τον μεγάλο τελικό του MasterChef 5.

Οι δυο φιναλίστ δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και οι κατσαρόλες… πήραν φωτιά ενώ ο Διονύσης με ανεβασμένη διάθεση τραγουδούσε: «Ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουν γίνει ροζ», ένα τραγούδι που όπως είπε είναι ένα από τα αγαπημένα του.

Η Μαργαρίτα Νικολαϊδη, από τον εξώστη παρακολουθεί τους παίκτες και λίγη ώρα αργότερα έκανε δηλώσεις στην κάμερα της παραγωγής αναφερόμενη στην εκρηκτική σχέση των συμπαικτών της.

«Η… ιστορία του Διονύση και της Μαρίνας έχει περάσει από πολλά κύματα. Στην αρχή ήταν κολλητάρια, ομάδα «φωτιά» και μετά αντίπαλοι – εχθροί. Δεν ξέρω τι είχαν πάθει. Δεν ξέρω για ποιο λόγο είχαν τσακωθεί. Τώρα που έχουμε μείνει τρεις μέσα στο σπίτι μιλήσαμε και νομίζω ότι τα παιδιά τα βρήκανε. Περνάμε ωραία οι τρεις μας», ανέφερε η Μαργαρίτα Νικολαΐδη.

Ντέρμπι ανάμεσα σε Μαρίνα Ντεμολλάι και Διονύση Σαρακίνη

Η τρίτη από τις τέσσερις δοκιμασίες των ημιτελικών έφτασε στο τέλος της. Μαρίνα Ντεμολλάι και Διονύσης Σαρακίνης, μπήκαν στην κουζίνα του MasterChef 5 και κοντραρίστηκαν μαγειρικά για τη δεύτερη θέση του μεγάλου τελικού του διαγωνισμού μαγειρικής.

Το Τεστ Δημιουργικότητας απαιτούσε να «βγάλουν» οι δυο παίκτες ευφάνταστα πιάτα με βασικό υλικό την πατάτα.

Στην τρίτη δοκιμασία στο τεστ δημιουργικότητας με θέμα την πατάτα οι βαθμολογίες τους ήταν οι εξής:

  • Μαρίνα: 7/10 δηλαδή σύνολο έχει 50 βαθμούς.
  • Διονύσης: 9/10 δηλαδή στο σύνολο έχει 51 βαθμούς.

Οι βαθμολογίες αυτές δείχνουν πως η κόντρα των δυο παικτών συνεχίζει να είναι ντέρμπι αφού η διαφορά τους είναι 1 βαθμός.

Τα δάκρυα της Μαρίνας Ντεμολλάι

Μαρίνα Ντεμολλάι και Διονύσης Σαρακίνης έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό σε όλες τις δοκιμασίες των ημιτελικών και διεκδίκησαν με πάθος τη θέση τους στον τελικό του MasterChef 5.

Όσο οι παίκτες βρισκόντουσαν στις κουζίνες τους και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ευφάνταστα πιάτα με βασικό υλικό την πατάτα, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος θέλησε να συζητήσει λίγο μαζί τους.

Ο chef και κριτής του MasterChef τους ρώτησε πως τους φάνηκε η πορεία τους στο διαγωνισμό.

Η ερώτηση αυτή φόρτισε συναισθηματικά την Μαρίνα Ντεμολλάι η οποία προχώρησε σε δηλώσεις στην κάμερα της παραγωγής και δάκρυσε.

«Δεν θα άλλαζα τίποτα γιατί δεν θα μάθαινα. Ούτε για συμπεριφορές ανθρώπων που άλλα πίστευες και σε πρόδωσαν ή για συμπεριφορές που έλεγες τι ωραία κι από πίσω σε έθαβαν. Όλα αυτά μου πήγαν καλά όμως γιατί έπαθα κι έμαθα και φτάσαμε έως εδώ. Δεν ήταν εξαρχής η πρόθεσή μου να είμαι εγώ ο κακός της υπόθεσης και μπορώ να πω ότι με ενόχλησε μέσα στο σπίτι που ήμουν. Αυτούς τους ανθρώπους θα τους βρω έξω και θα τα λύσουμε αλλά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι» ανέφερε η Μαρίνα Ντεμολλάι με δάκρυα στα μάτια.

https://www.youtube.com/watch?v=A-K92vE1nXM

«Κλείδωσαν» οι δυο του τελικού του MasterChef 5

Μετά από μια δοκιμασία για γερά νεύρα ο Διονύσης κέρδισε στα σημεία τη Μαρίνα και είναι αυτός που πανηγύρισε την πρόκρισή του στον μεγάλο τελικό του MasterChef 5. Εκεί θα συναντήσει την Μαργαρίτα προκειμένου να κονταροχτυπηθούν για το μεγάλο έπαθλο.

Η Μαρίνα και ο Διονύσης διαγωνίστηκαν σε τέσσερις δοκιμασίες και πραγματικά πάλεψαν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα! Αυτός όμως που πέρασε στον μεγάλο τελικό του MasterChef 5 ήταν ο Διονύσης. Μόλις άκουσε το όνομά του ξέσπασε σε κλάματα!

«Δεν μπορώ να το πιστέψω! Απλά! » είπε ο παίκτης στην κάμερα.

Από την πλευρά της η Μαρίνα, φανερά απογοητευμένη, είπε: «Δε θα κλάψω γιατί φεύγω χαρούμενη! Ήταν μοναδική εμπειρία όλο αυτό, να είσαι στον ημιτελικό του MasterChef! Θα μου άρεσε να βάλω την άσπρη ποδιά, δεν τα καταφέραμε όμως. Μία φορά είναι τα καλά, ώρα να πάμε σπίτι».