Το χθεσινοβραδινό επεισόδιο του MasterChef είχε απ’ όλα. Αγωνία, γέλια, «κρύα» ανέκδοτα, την αποχώρηση της Ανούς Χεριμιάν αλλά και «καρφιά».

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι «έπαιξε» στο MasterChef το βράδυ της Τετάρτης…

Άλλοι διαγωνίστηκαν για την παραμονή τους και άλλοι είχαν νεύρα

Ανούς Χεριμιάν, Τζιοβάνι Καράτζι και Ιωάννης Αυλωνίτης μπήκαν στην κουζίνα του MasterChef 5 και αφού φόρεσαν τις μαύρες τους ποδιές έβαλαν φωτιά στις κατσαρόλες ώστε να διεκδικήσουν μέσω του πιάτου τους, την παραμονή τους στο διαγωνισμό μαγειρικής.

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η δοκιμασία που θα έκρινε ποιοι θα παρέμεναν και ποιος θα αποχωρούσε από το MasterChef 5, ο chef και κριτής Σωτήρης Κοντιζάς ρώτησε τους παίκτες πόσες φορές έχει βρεθεί ο καθένας σε αυτήν τη δυσάρεστη θέση.

Αυτή ήταν η πέμπτη φορά για την Ανούς, η έβδομη για τον Ιωάννη και η πρώτη για τον Τζιοβάνι.

Λίγα λεπτά αργότερα άνοιξε η καμπάνα και κάτω από αυτή ήταν η «Γλώσσα του Καφέ», δηλαδή, μια μοσχαρίσια γλώσσα.

Και οι τρεις παίκτες είχαν στη διάθεσή τους 75 λεπτά για να αντιγράψουν πιστά το πιάτο της αποχώρησης.

Άλλοι διαγωνίζονται για την παραμονή τους και άλλοι έχουν νεύρα

Και μπορεί άλλοι να διαγωνιζόντουσαν άλλοι όμως είχαν νεύρα. Συγκεκριμένα, σε ένταση βρισκόντουσαν οι παίκτες που βρισκόντουσαν στον εξώστη και παρακολουθούσαν τη διαδικασία.

Μαργαρίτα Νικολαΐδη και Μαρίνα Ντεμολλάι παρακολουθούσαν μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες τη δοκιμασία αποχώρησης.

Η Μαργαρίτα δεν είχε όρεξη για σχόλια γεγονός που όμως παρατήρησε η Μαρίνα και θέλησε να μάθει τι συμβαίνει στην συμπαίκτρια της.

Η επίμονη ερώτηση της Μαρίνας ενόχλησε και εκνεύρισε την Μαργαρίτα η οποία της απάντησε πως δεν έχει τίποτα ενώ σχολίασε πως αυττό που κάνει της θυμίζει την Κωνσταντίνα η οποία ρωτούσε συνεχώς «τι έχεις;»
Αυτός ο συσχετισμός ενόχλησε τη Μαρίνα λέγοντας: «Εγώ δε σε έβρισα!»

«Το θέατρο του παραλόγου. Εγώ δεν ήμουν ποτέ φίλη με την Κωνσταντίνα. Δική σου φίλη ήταν και τώρα λες ότι σε προσβάλω με αυτό που είπα;», σχολίασε με νόημα η Μαργαρίτα στην κάμερα του MasterChef.

«Τόσο σκληρή ήταν;», αναρωτήθηκε με τη σειρά του ο Παναγιώτης Τζαμαλής με τη Μαρίνα να του απαντά πως δεν της αρέσουν οι συγκρίσεις. «Δε σε σύγκρινα» της απάντησε στη συνέχεια η Μαργαρίτα.

Ο Ιωάννης Αυλωνίτης «έκαψε» τους κριτές

Ο Ιωάννης Αυλωνίτης βρισκόταν στην κουζίνα του MasterChef 5 και πάλευε για την παραμονή του στο διαγωνισμό του Star Channel.

Ο παίκτης ωστόσο ήταν ιδιαίτερα χαλαρός και ευδιάθετος και μάλιστα όταν τον πλησίασαν οι κριτές, εκείνος θέλησε να τους πει ένα ανέκδοτο.

Λεωνίδας Κουτσόπουλος και Πάνος Ιωαννίδης πήγαν στον πάγκο του Ιωάννη για να δουν πώς πάνε οι παρασκευές για το πιάτο αντιγραφής.

Το ανέκδοτο όμως που τους είπε δεν ιδιαίτερα επιτυχημένο και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «κρύο».

Οι κριτές «πάγωσαν» μόλις το άκουσαν και αρκέστηκαν να ευχηθούν στον Ιωάννη Αυλωνίτη καλή επιτυχία και ο Ιωάννης σχολίασε: «Τους έκαψα!»

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος πηγαίνοντας προς τον εξώστη ρώτησε τον Νίκο Σκορδάκη αν το άκουσε κι εκείνος απάντησε όχι. «Καλύτερα», του είπε ο σεφ.

Η Ανούς Χεριμιάν παραδέχθηκε πως δεν θέλει να αποχωριστεί από τον Διονύση Σαρακίνη

Οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση από το MasterChef 5, Ανούς Χεριμιάν, Ιωάννης Αυλωνίτης και Τζιοβάνι Κάρατζι, μπήκαν στην κουζίνα για να διεκδικήσουν την παραμονή τους στο διαγωνισμό.

Όπως είναι γνωστό, η Ανούς έχει αναπτύξει στενή φιλία με τον Διονύση Σαρακίνη και αρκετοί πλέον τους χαρακτηρίζουν ζευγάρι ενώ και οι δυο τους αρκετές φορές έχουν αναφέρει πως θα «δουν» την σχέση τους έξω από το σπίτι του MasterChef.

Ο Διονύσης Σαρακίνης, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η δοκιμασία αποχώρησης έδωσε το γούρι του στην Ανούς ώστε να της φέρει τύχη και να παραμείνει στο διαγωνισμό.

«Σήμερα το βρήκα πάνω στον καφέ μου το βραχιολάκι, το γούρι. Τι να κάνουμε δεν θέλουμε να αποχωριστούμε ο ένας τον άλλον. Βάζουμε κάθε δυνατό γούρι, έχω βάλει και το γούρι της γιαγιάς τι νομίζετε έτσι ήρθα», δήλωσε η Ανούς Χεριμιάν στην κάμερα της παραγωγής.

Η Ανούς Χεριμιάν αποχώρησε από το διαγωνισμό

«Ανάμεικτα τα συναισθήματα» ήταν η πρώτη αντίδραση της Ανούς Χεριμιάν όταν ο Σωτήρης Κοντιζάς ανακοίνωσε ότι εκείνη αποχωρεί από το MasterChef 5 και πως ο Τζιοβάνι Κάρατζι περνάει στους 9 καλύτερους.

Το πιάτο αντιγραφής αν και δεν δυσκόλεψε ιδιαίτερα την Ανούς Χεριμιάν, το αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Τις περισσότερες αστοχίες είχε η παρασκευή της Ανούς και έτσι ήταν αυτή που έπρεπε να αποχωρήσει από το MasterChef.

«Είσαι από τους πιο θετικούς μάγειρες» σχολίασε ο Σωτήρης Κοντιζάς στην παίκτρια ενώ η Ανούς Χεριμιάν τόνισε πως θέλει να δει στον τελικό τον… Νιόνιο εννοώντας τον Διονύση Σαρακίνη με τον οποίο έχουν αναπτύξει στενή φιλία.

Η Ανούς Χεριμιάν αποχώρησε αφού πρώτα «δίκασε» την Μαρίνα Ντεμολλάι

Η Ανούς Χεριμιάν ήταν η παίκτρια η οποία είχε το πιάτο με τις περισσότερες αστοχίες κατά τη δοκιμασία αντιγραφής και ως εκ τούτου αποχώρησε από το MasterChef 5.

Η… παράδοση θέλει τους παίκτες που αποχωρούν να αφήνουν πίσω τους ένα γράμμα το οποίο διαβάζεται από τους υπόλοιπους συμπαίκτες και συνήθως γράφουν μέσα καλά και τρυφερά λόγια.

Το γράμμα όμως που άφησε η Ανούς Χεριμιάν έκρυβε μια δυσάρεστη έκπληξη για την Μαρίνα Ντεμολλάι καθώς μόνο η αναφορά στο πρόσωπο της δεν ήταν τρυφερή.

«Όσο και αν προσπαθείς να το παίξεις καλή δεν γίνεται. Η μάσκα σου έπεσε καιρό πριν» έγραψε η Ανούς Χεριμιάν απευθυνόμενη στην Μαρίνα Ντεμολλάι.

Η Μαρίνα δεν σχολίασε τα όσα άκουσε να διαβάζει ο Διονύσης Σαρακίνης όμως στις δηλώσεις της στην κάμερα της παραγωγής δεν έκρυψε την πίκρα της. «Σε όλα τα γράμματα που έχουν διαβαστεί δεν έχω σχολιαστεί δεν έχω διαβαστεί. Με ενόχλησε ότι αναφέρθηκε στο πρόσωπο μου με αυτόν τον τρόπο. Δεν με ξέρει. Αν εγώ είμαι τόσο κακιά και ψεύτρα και φοράω μάσκα, εσένα ποιο είναι το πρόβλημα σου αυτήν την στιγμή; Αφού έχεις αποχωρήσει….» σχολίασε η Μαρίνα.