Η δεύτερη σεζόν της αγαπημένης μας σειράς «His dark materials» έφτασε στο τέλος της και εμείς είμαστε εδώ για να σας θυμίσουμε τι είδαμε σε ολόκληρη τη σεζόν αλλά και να πούμε την γνώμη μας.

Ακολουθεί πλήρες review της δεύτερης σεζόν:

Η Lyra και ο Pan καθώς και το Magisterium ψάχνουν τον Lord Asriel για διαφορετικούς λόγους. Η Coulter σε μια προσπάθεια να κρατήσει τα ηνία της υπόθεσης και να κάνει ό,τι θέλει κάνει νέες συμμαχίες στο συμβούλιο του Magisterium. Lyra, Pan και Will συναντιούνται και μαζί προσπαθούν να ανακαλύψουν τον κόσμο στον οποίο βρίσκονται ενώ τα δυο παιδιά έρχονται όλο και πιο κοντά συζητώντας για τους κόσμους τους. Η Lyra του ζητά να την πάει στην Οξφόρδη του κόσμου του και αν και ο ίδιος φοβάται για τη ζωή του συμφωνεί.

Η Lyra ρωτά το alethiometer με ποιον τρόπο μπορεί να μάθει για την Σκόνη και εκείνο της απαντά ότι πρέπει να βρει τον επιστήμονα με το βουνό στην πόρτα. Αυτή η αναζήτηση την οδηγεί στην επιστήμονα Mary Malone η οποία ερευνά την Σκοτεινή Ύλη. Οι δυο τους κάνουν ένα απλό πείραμα και ανακαλύπτουν ότι στην πραγματικότητα η Σκόνη και η Σκοτεινή Ύλη είναι το ίδιο πράγμα.

Την ίδια στιγμή ο Will επισκέπτεται τους παππούδες του για να τον βοηθήσουν να λάβει ένα επίδομα που δικαιούται αλλά εκείνοι καλούν την αστυνομία. Εκείνος το αντιλαμβάνεται, το σκάει την τελευταία στιγμή και πάει στο σημείο όπου έχει δώσει ραντεβού με την Lyra. Εκείνη του λέει ότι το aletheometor της είπε ότι ο πατέρας του ζει και οι δυο τους αποφασίζουν να ψάξουν για τον άντρα.

Η Lyra με τον Pan πηγαίνουν στην Οξφόρδη χωρίς να το πουν στον Will επειδή όσο τον ψάχνει η αστυνομία είναι επικίνδυνα για εκείνον. Προσπαθούν να μιλήσουν ξανά με την Mary Malone αλλά κάποιος κάνει ερωτήσεις για τον Will και οι δυο τους το σκάνε την τελευταία στιγμή. Δέχονται βοήθεια από τον Boreal και εκείνος καταφέρνει να κλέψει το alethiometer. Την ίδια στιγμή ο Lee ψάχνει για τον Dr. Grumman αλλά το Magisterium τον συλλαμβάνει και όταν η Coulter πηγαίνει να του μιλήσει εκείνος την διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να της αποκαλύψει τίποτα γιατί νοιάζεται για την Lyra.

Εκείνη τον αφήνει ελεύθερο και του ζητά να προστατεύσει την κόρη της. Στην Οξφόρδη του κόσμου του Will η Mary προσπαθεί να επικοινωνήσει με την Σκόνη, ενώ η Lyra με τον Will πηγαίνουν να ζητήσουν το aletheometor πίσω. Ο Boreal τους λέει ότι θα τους το δώσει μόνο αν του φέρουν πίσω το μαχαίρι που υπάρχει στον πύργο της Cittagazze.

Ο Lee βρίσκει τον Dr Grumman, ο οποίος του λέει να τον αποκαλεί Jopari, και ζητά να τον βοηθήσει να προστατέψει την Lyra και με την σειρά του θα τον βοηθήσει να επιστρέψει στην οικογένειά του ( καθώς μαθαίνουμε ότι είναι ο πατέρας του Will ). Η Lyra με τον Will βρίσκουν την είσοδο για τον Πύργο στον οποίο είναι το μαχαίρι που ψάχνουν αλλά εκεί βρίσκουν εκτός από τον Giacomo Paradisi που είναι ο Bearer ( φύλακας ) του μαχαιριού, το οποίο λέγεται Subtle knife, και έναν νεαρό που το έχει κλέψει.

Ο Will παλεύει μαζί του για να πάρει το μαχαίρι αλλά χάνει τα δυο δάχτυλα του δεξιού χεριού του. Καταφέρνει αν κερδίσει και ο Paradisi τους εξηγεί ότι πλέον ο φύλακας του μαχαιριού είναι ο Will αφού εκείνο τον διάλεξε. Ο Boreal περνάει την Coulter στον κόσμο του Will για να της παραδώσει τη Lyra καθώς πιστεύει ότι το σχέδιο του θα πιάσει. O Paradisi διδάσκει τον Will πώς να χειρίζεται το μαχαίρι ενώ ο Pan επιτρέπει στον νεαρό να τον αγγίξει, κάτι που σοκάρει τη Lyra.

Η Mary προσπαθεί για μια ακόμη φορά να επικοινωνήσει με τη Σκόνη και αυτή τη φορά τα καταφέρνει και μαθαίνει ότι η Σκόνη, με τις Σκιές, την Σκοτεινή Ύλη είναι το ίδιο πράγμα… Άγγελοι. Οι οποίοι βοηθούν τους ανθρώπους από πάντα με μόνο έναν σκοπό, την εκδίκηση.

Ο Will και η Lyra αποφασίζουν να πάνε στο σπίτι του Boreal για να κλέψουν το alethiometer με την βοήθεια του μαχαιριού και έτσι ο Will κάνει εξάσκηση ανοίγοντας και κλείνοντας παράθυρα. Η Coulter πηγαίνει να επισκεφτεί την Mary Malone αφήνοντας πίσω το daemon της κάτι που ξαφνιάζει τον Boreal. Οι άγγελοι λένε στην Mary ότι δεν θα της ξαναμιλήσουν σε αυτόν τον κόσμο και ότι η αποστολή της πλέον είναι να σώσει το κορίτσι και το αγόρι.

Η Lyra με τον Will και τον Pan πηγαίνουν στο σπίτι του Boreal ανοίγοντας ένα παράθυρο και ενώ ο Will είναι έτοιμος να πάρει πίσω το alethiometer η Coulter τον σταματάει. Τα παιδιά παγιδεύονται στο σπίτι και στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν η Lyra χάνει τον έλεγχο και επιτίθεται στη μητέρα της μέσω του Pan. Ο Will καταφέρνει να ξεφύγει και παίρνει μαζί του την κοπέλα με το daemon της. Η Mary ανακοινώνει στην αδερφή της ότι θα κάνει ένα ταξίδι και με την βοήθεια των αγγέλων βρίσκει το παράθυρο για την Cittagazze.

Η Angelica με την Paola και τα υπόλοιπα παιδιά προσπαθούν να σκοτώσουν την Lyla και τον Will καθώς πιστεύουν ότι ευθύνονται για το ότι οι Specters έπιασαν τον αδερφό τους, αλλά τους σώζει την τελευταία στιγμή η Serafine. Ο Lee με τον Jopari ταξιδεύουν μαζί και φτάνουν στην Cittagazze. Η Mary που έχει ήδη φτάσει στην πόλη βρίσκει την Angelica και την Paola και όταν οι δυο αδερφές της εξηγούν τι έχει συμβεί και ότι όλοι τις άφησαν μόνες τους ζητά να την ακολουθήσουν.

Ενώ οι τρεις τους έχουν φύγει από την πόλη καταφθάνουν σε αυτή η Coulter με τον Boreal. Η Coulter διαπιστώνει ότι μπορεί να ελέγξει τους Specters και αφού τους στέλνει να βρουν την κόρη της δολοφονεί τον Boreal.

Ο Will έχει μια συνομιλία με τον Pan ενώ νομίζει ότι η Lyra κοιμάται στην οποία εκμυστηρεύεται στο Daemon ότι η κοπέλα είναι η καλύτερη του φίλη και ο Pan τον διαβεβαιώνει ότι το ίδιο ισχύει και για την Lyra. Η Angelica και η Paola με την βοήθεια της Mary βρίσκουν τους ενήλικους της πόλης τους που είχαν βρει καταφύγιο στα βουνά και η Mary συνεχίζει το ταξίδι της για να βρει την Lyra. Η Coulter πιάνει αιχμάλωτη την Lena, μια από τις μάγισσες, την οποία βασανίζει μέχρι που της είπε ότι η Lyra στην πραγματικότητα είναι η Eve. Η μητέρα όλων.

Ο Lee και ο Jopari καταδιώκονται από στρατιώτες του Magisterium και ο Lee πέφτει νεκρός αφού μένει πίσω για να καταφέρει ο πατέρας του Will να διαφύγει. Ο Jopari βρίσκει τον γιο του και ανακαλύπτει ότι είναι ο The knife Bearer. Του εξηγεί ότι πρέπει να ταχτεί στη μάχη που έρχεται αλλιώς θα πεθάνουν όλοι, αλλά τον πυροβολεί κάποιος από τους στρατιώτες και πεθαίνει. Την ίδια ώρα η Coulter βρίσκει την Lyra και την απαγάγει. Ο Asriel ζητάει την βοήθεια των Αγγέλων για τον πόλεμο και εκείνοι του λένε ότι θα ταχτούν μαζί του.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Η δεύτερη σεζόν ήταν αρκετά δυνατή και το φινάλε μας άφησε σε cliffhanger για να δούμε τι θα συμβεί παρακάτω αλλά προσωπικά δεν βρήκα το τελευταίο επεισόδιο πολύ δυνατό. Δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα καθώς ήταν αρκετά καλό σαν επεισόδιο αλλά ίσως να περίμενα κάτι καλύτερο για season finale. Κατά τα άλλα, όπως ανέφερα η σεζόν ήταν δυνατή και τα επεισόδια καλογυρισμένα με όμορφη κινηματογραφία και αξιόλογες ερμηνείες από όλο το καστ.

Η σειρά ανανεώθηκε για 3η σεζόν.