Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους συγκατοίκους του σπιτιού του «Big Brother» το βράδυ της Τετάρτης. Οι παίκτες άνοιξαν την πόρτα της αποθήκης τροφίμων προκειμένου να εφοδιαστούν τρόφιμα και ήρθαν αντιμέτωποι με άδεια ράφια.

Αντί να αντικρίσουν μπροστά τους τα καλούδια που ήξεραν ότι υπήρχαν μέσα στην αποθήκη, είδαν κρεμμύδια, όσπρια και ορισμένα ζυμαρικά ενώ ο καταψύκτης ήταν κλειδωμένος με λουκέτο και αλυσίδα. Ο λόγος όμως που ο «Big Brother» αποφάσισε να αδειάσει την αποθήκη τροφίμων ήταν στο πλαίσιο «ποινής» επειδή υπήρχε απειθαρχία στην τελευταία δοκιμασία που τους ανέθεσε.

Οι συγκάτοικοι έπρεπε κατά την εβδομαδιαία δοκιμασία να ζήσουν σε… στρατιωτικούς ρυθμούς. Αυτό όμως προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Θέμη Κανέλλου ο οποίος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε να ακολουθήσει τους κανόνες της δοκιμασίας.

Στη γραμμή του Θέμη βάδισαν και άλλοι συγκάτοικοι με αποτέλεσμα οι παίκτες ουσιαστικά να έχουν χωριστεί σε δυο… στρατόπεδα. Όπως ήταν αναμενόμενο, η δοκιμασία στέφθηκε από αποτυχία και ο «Big Brother» θέλησε να τιμωρήσει τους παίκτες οι οποίοι φάνηκαν απείθαρχοι στη δοκιμασία. Η αποθήκη τροφίμων άδειασε και τα νεύρα φούντωσαν για τα καλά με αρκετούς  συγκατοίκους να επιρρίπτουν ευθύνες στον Θέμη Κανέλλο που ξεκίνησε όλη αυτήν την… ανταρσία.

«Την έχει δει αντάρτης ο Θέμης. Μαγκιά του, το σέβομαι απόλυτα αλλά όποιος δεν θέλει να το πράξει όλο αυτό που κάνουμε εδώ, είναι σεβαστό, να βγαίνεις όμως και να λες ότι “εγώ δεν μπορώ να ανταπεξέλθω σε αυτό γιατί δεν μου ταιριάζει, γιατί δεν μπορώ”. Και εγώ θα το σεβαστώ.

Όταν όμως δημιουργείς καταστάσεις που γ…ε και εμένα και κάποιους άλλους εδώ μέσα θα ζητάς συγγνώμη» ανέφερε ο Δημήτρης Κεχαγιάς σε δηλώσεις του στον «Big Brother» στο δωμάτιο επικοινωνίας.