Μοιρασμένος ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα ο Βασίλης Καλλίδης, μοιρασμένο σε δύο μέρη και το επεισόδιο της Νόστιμης Γης, για την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο παρουσιαστής.
Οι βόλτες στην πόλη συνεχίζονται με ένα πέρασμα από τις αμέτρητες καφετέριες της Θεσσαλονίκης με ειδική αναφορά στον φραπέ και μια νυχτερινή εξόρμηση στην διάσημη συνοικία των Λαδάδικων.
Ο Βασίλης επισκέπτεται μοντέρνες ταβέρνες, ιστορικά ξενοδοχεία, μια αυθεντική ιταλική πιτσαρία και κάνει check in σε ένα πρωτότυπο μπαρ με…. φέτα. Δοκιμάζει τον πιο νόστιμο γύρο της Ελλάδας και ξανατρώει για πολλοστή φορά τα διάσημα “βομβίδια”, ενώ συμμετέχει και σε ένα γλέντι από αυτά που γίνονται μόνο στη Θεσσαλονίκη και στήνονται σε μια στιγμή.
Ένα επεισόδιο που “μυρίζει θάλασσα” μιας και ο σεφ μας μπαρκάρει σε μια ψαρότρατα στη Μηχανιώνα και μαγειρεύει εν πλω ένα υπέροχο κοφτό μακαρονάκι με σουπιές για τους ψαράδες και έναν εύκολο χταποδομεζέ. Προτείνει μια γρήγορη φρουτοσαλάτα με ταχίνι και επιστρέφει στην δεύτερη αγάπη του, την Αθήνα, για να κλείσει το επεισόδιο με ακόμα ένα ευφάνταστο πιάτο θαλασσινών, μια μυρωδάτη καβουρόσουπα
Αυτή την Κυριακή, 16 Μαρτίου στις 20.00 το 2ο μέρος της Νόστιμης Γης στη Θεσσαλονίκη.