Σήμερα ο ο chef, συγγραφέας, δημοσιογράφος και ερευνητής γεύσεων, Βασίλης Καλλίδης θα μας ταξιδέψει με την εκπομπή του «Νόστιμη Γη» στη Μάνη και τη γιορτή Τράτας στον Κότρωνα.
Μια νέα γιορτή αφιερωμένη στη θάλασσα και τους ψαράδες με πολλή μουσική, χορό και θαλασσινούς μεζέδες.
Ο Βασίλης συναντάει μικρούς παραγωγούς της περιοχής, δοκιμάζει τις περίφημες δίπλες με μέλι και βλέπει πώς μαζεύουν θαλασσινό αλάτι στον Άγιο Νίκωνα.
Πίσω από τις κατσαρόλες και τα τηγάνια του, ο chef μαγειρεύει κοτόπουλο με μπύρα και ντόπιες ελιές για τους περαστικούς της πλατείας και στη συνέχεια ταξιδεύει για την Καλαμάτα.
Εκεί, συναντάει δύο νέα παιδιά που διαχειρίζονται ένα εναλλακτικό αγρόκτημα, γνωρίζει φυστικοπαραγωγούς, δοκιμάζει παραδοσιακή γουρνοπούλα και κάνει βόλτα στην κεντρική αγορά όπου μαγειρεύει κόκκορα με χοντρά μακαρόνια. Επισκέπτεται μια μικρή ταβέρνα και τρώει τις καλύτερες τηγανητές πατάτες όλων των εποχών.
Το τελευταίο βράδυ, μια οικογένεια κρεοπωλών της περιοχής ετοιμάζει για τον Βασίλη μια έκπληξη: ένα γλέντι γεμάτο λιχουδιές.